Sants-Montjuïc, territori del bé comú

04/02/2020 - 10:26

Balanç del bé comú. Empreses de Sants-Montjuïc participen en una sessió informativa on es va presentar el projecte del Balanç del bé comú.

Empreses de Sants-Montjuïc participen en una sessió informativa on es va presentar el projecte del Balanç del bé comú. L’objectiu és quantificar els impactes socials i mediambientals de l’empresa i crear un ecosistema d’empreses i organitzacions implicades en la construcció d’un territori del Bé Comú al Districte, per tal d’avançar cap a models de gestió més sostenibles i compromesos amb els reptes del territori.

El passat 29 de gener va tenir lloc a l’espai Bàrkeno una sessió informativa a càrrec de l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú, on es va convidar a empreses del territori a conèixer el programa. A la sessió van assistir empreses com Airpharm, Bauhaus, Fundació Cares, Sertram, Nexica, Grupo Eulen, Lear Corporation, a més de representants de Port de Barcelona. Aquesta iniciativa té el suport del Districte de Sants-Montjuïc i de Barcelona Activa a través de les subvencions Impulsem el que fas 2019.

La sessió va constar d’una primera part on es va informar sobre el Balanç del Bé Comú, i van participar altres empreses que van donar a  conèixer i compartir les seves experiències.

Aquest projecte permetrà a les empreses participants:

– Formar part de la xarxa d’empreses del Territori del Bé Comú a Sants-Montjuïc.

– Assolir resultats d’excel·lència, a més de guanyar en imatge i reconeixement com a empresa compromesa amb la sostenibilitat.

– Quantificar els impactes socials i mediambientals de l’empresa en totes les àrees d’activitat.

– Millorar la relació amb totes les parts interessades, sobretot la clientela, els treballadors, els proveïdors i l’entorn social i ambiental.

– Millorar el clima laboral i, com a conseqüència, la productivitat.

Les empreses seleccionades treballaran individualment i en tallers participatius durant 6 mesos, i finalitzarà amb la elaboració per part de cada empresa d’un pla d’acció individualitzat.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de les accions que es duen a terme a la Taula d’Empreses per fomentar la vinculació del teixit empresarial amb el territori, com una de les mesures en execució dins del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc (PDE) 2017-2021.