Construcció del Punt Verd de Barri

15/01/2020 - 16:32

Sants. Les obres de construcció del nou Punt Verd de Barri provisional al solar del carrer del Vallespir, número 14, comencen el 27 de gener i duraran uns tres mesos.

Les obres de construcció del nou Punt Verd de Barri provisional al solar del carrer del Vallespir, número 14, comencen el 27 de gener i duraran uns tres mesos. Així doncs, a partir de l'abril, Sants disposarà d'un nou punt fixe de recollida de residus per millorar el procés de reciclatge i ajudar a preservar el medi ambient.

El nou Punt Verd de Barri serà a l’extrem sud del solar de propietat municipal ubicat entre el carrer del Vallespir i els jardins de Joaquín Domingo, a tocar de la plaça de Joan Peiró. La finca està qualificada com a zona verda i vial, així que la instal·lació del punt verd es duu a terme de forma provisional, amb unes estructures que permeten el futur desmuntatge i trasllat. Es tracta d’un mòdul metàl·lic prefabricat de 3×4 metres, que acollirà la cabina d’informació i control, i un porxo més alt que —suportat sobre columnes— cobrirà una superfície d’11,30 x 4,6 metres sota la qual ubicar contenidors.

Les obres començaran amb la construcció de la llosa de fonamentació de tota la infraestructura i la retirada del tancament que ara envolta la finca (només se’n mantindrà el tram que delimita l’àrea de jocs infantils). Al final, tot el solar s’haurà de pavimentar de nou i al davant, al carrer del Vallespir, s’habilitarà una zona de càrrega i descàrrega traslladant també els contenidors actuals.