Sants-Montjuïc se suma al Dia de les Persones amb Discapacitat

27/11/2019 - 18:56

Discapacitat. Dimecres 4 de desembre es presenta a les Cotxeres de Sants el vídeo de les activitats de sensibilització adreçades a infants de 3r i 4t de Primària perquè coneguin les persones amb diversitat funcional.

El 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Barcelona s’hi suma amb una cinquantena d’activitats obertes a tothom, des de finals de novembre fins ben entrat el desembre. Enguany tenim un acte central a Sants-Montjuïc, que és la presentació d'un vídeo amb què les entitats volen donar a conèixer i posar en valor les activitats de sensibilització que duen a terme a les escoles, adreçades a infants de 3r i 4t de Primària, perquè coneguin les persones amb diversitat funcional.

• Projecció: «Voleu conèixer les activitats de sensibilització a les escoles?»
Auditori de les Cotxeres de Sants (carrer de Sants, 79)
Dimecres 4 de desembre de 10.30 a 12.30 h
Als barris de Sants-Montjuïc es duen a terme activitats de sensibilització adreçades a infants de tercer i quart de primària per donar a conèixer les persones amb discapacitat. Les entitats del Consell de Persones amb Discapacitat del Districte de Sants-Montjuïc que s’encarreguen d’organitzar i de dinamitzar aquestes activitats volen posar-les en valor i promocionar-les, raó per la qual a l’Institut Escola ARTS es va decidir gravar-les. El vídeo resultant —subtitulat, audiodescrit i amb incorporació de llengua de signes— es presenta amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

També s’hi farà una activitat conjunta de creació d’un mural amb somnis i il·lusions, i hi haurà una actuació musical dels participants a l’activitat de musicoteràpia. La batucada del Centre Ocupacional Artesà posarà el fi de festa, junt amb la xocolatada per a tothom patrocinada pels eixos comercials de Sants-Montjuïc.

• Llibret’ART
Fundació Joia (avinguda de Josep Tarradellas, 19-21)
Dimarts 3 de desembre de 10 a 13 h
Taller de personalització de llibretes a càrrec de la Fundació Joia.

Sota el lema “Sumem capacitats. Sumem diversitats”, les activitats del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat conviden a tota la ciutadania a conèixer a les persones amb discapacitat, a gaudir de la riquesa de la diversitat i a prendre consciència del dret de tothom a una vida plena.