"Per una mobilitat sense emissions"

16/09/2020 - 11:37

Mobilitat. En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, diumenge 20 hi ha caminada de Barnatresc fins a l'Anella Olímpica i dimarts 22, una demostració de vehicles elèctrics a la Fira.

Del 16 al 22 de setembre se celebra una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany duu com a lema "Per una mobilitat sense emissions". Barcelona s'hi suma un any més, d’acord amb la seva aposta per una ciutat saludable, sostenible i segura.

Malgrat aquest any està sent diferent a causa de la pandèmia generada per la covid-19, Barcelona i les entitats de la ciutat no s’aturen i fan tot un seguit de propostes, moltes de virtuals però altres de presencials. Us convidem a participar-hi seguint totes les mesures preventives i de seguretat establertes.

Divendres és el Park(ing) Day Barcelona, un esdeveniment anual que coordina l’Espai Ambiental Cooperativa i ISGlobal amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, des de l’any 2014. Entitats, col·lectius i ciutadania en general transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. A Sants-Montjuïc, trobareu places de Park(ing) Day davant La Raposa del Poble-sec (c. Tapioles, 42) i de la Fundació Joia (av. Josep Tarradellas, 13-17).

Diumenge hi ha dues caminades de Barnatresc: una pel litoral del centre de la ciutat, amb sortida i arribada a l’Arc de Triomf (9,5 km); i una altra que surt del Parc de Joan Miró i puja fins a l’Anella Olímpica donant la volta a Montjuïc (8 km).

Dimarts a les 10 h, el servei de cotxes elèctrics compartits MEC fa una acció de demostració presencial a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, en el marc de la fira Biz Barcelona, per sensibilitzar sobre la necessitat de reduir el número de cotxes i la contaminació a la ciutat.

Perquè una Barcelona lliure de fums i de soroll necessita una mobilitat baixa en emissions. Perquè és possible desplaçar-se i mantenir l’aire net per contribuir a preservar la salut de tothom, pels nostres infants i la gent gran, per a tots nosaltres, protegir-nos és una feina de tots i totes. Fem de Barcelona una ciutat més habitable. Perquè la salut de les persones és ara més important que mai.