Suport i recursos per a adolescents i joves davant neguits emocionals

30/04/2020 - 11:58

El Servei per a Adolescents i Famílies (SAIF) es va reorganitzar i va reforçar l’atenció telemàtica a adolescents i famílies, per tal de donar una àgil resposta als neguits i necessitats que es van plantejar mentre durava l’excepcional situació de confinament.

Així, durant aquells mesos, es va poder contactar amb el SAIF a través d’un WhatsApp que centralitzava les atencions.

Alerta! Ara, amb la nova normalitat, el servei ha tornat a atendre des de cada Punt de districte, com feia habitualment. Consulteu les seves dades de contacte aquí.

A continuació podeu rellegir un seguit de profitosos articles del SAIF, farcits de recursos i consells que ens van ajudar a gestionar el nostre dia a dia durant el confinament a casa, i les sensacions que ens aquesta situació ens va poder generar:

“Com identificar i gestionar les emocions en temps de confinament”

  • Les psicòlogues de l’Aquí t’escoltem us ofereixen consells sobre com detectar sentiments i emocions que poden afectar-vos en aquests dies d’estat d’alarma i com buscar solucions per millorar el vostre benestar.

“La gestió del temps, clau per afrontar el confinament”

  • El servei d’escolta i acompanyament per a joves Aquí t’escoltem ofereix un planificador setmanal per adaptar el vostre dia a dia en el marc de la crisi de la Covid-19.

“Com gestionar la sobreinformació i aprendre a desconnectar del món digital durant el confinament”

  • Estar menys temps connectats al món digital ens ajudarà a connectar amb nosaltres, però com podem fer-ho?

“‘Tips’ per a la convivència de famílies amb adolescents en dies de confinament”

  • El Centre per a Famílies amb Adolescents proposa una sèrie de recomanacions per gestionar millor la convivència de pares i mares amb fills i filles adolescents en l’actual situació d’excepcionalitat.

“Estudiem des de casa, però… com?”

  • La vida estudiantil no s’atura amb la Covid-19, així que hem d’aprendre a planificar bé la nova rutina d’estudis que se’ns presenta, lluny de l’aula.

“Qui vols ser durant la Covid-19?”

  • Joves de Barcelona us mostren una possible resposta a aquesta qüestió, des de la seva experiència personal: i si, durant la Covid-19, sou una de les moltes persones que participen de les xarxes de suport dels seus barris?“

“La creativitat en temps de la covid-19”

  • Creieu que la creativitat és només cosa d’artistes? Res més lluny de la realitat! Posar a treballar la imaginació és indispensable per créixer i adaptar-nos, sobretot en moments complicats com l’actual.

“El procés de dol a l’adolescència”

  • Article en què es comparteixen consells per afrontar el malestar emocional d’una pèrdua i on sol·licitar ajuda, si cal.

“Tornem a la rutina? Pautes per afrontar la nova normalitat”

  • Després de mesos de confinament ha arribat l’etapa de desescalada i, amb ella, una gran diversitat d’emocions que ens poden generar angoixa o por a afrontar aquest nou repte. Us proposem algunes pautes d’autocura per tornar a la “nova normalitat” de la millor manera possible.

“Com ens ha acompanyat la música durant el confinament?”

  • El 21 de juny celebrem la música, un bàlsam emocional i una companya indispensable durant el confinament i en tants altres moments de la vida. Cantem-la, ballem-la, toquem-la o, simplement, escoltem-la!