Talls parcials a la L1 i la L4 durant el mes d'agost per obres

23/07/2020 - 10:49

Mobilitat. Entre el 3 i el 29 d’agost, s'actualitzarà la infraestructura de la L1 en el tram comprès entre les estacions d'Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia

La L1 s'interromprà entre Santa Eulàlia i l'Hospital de Bellvitge entre el 3 i el 29 d'agost. Per la seva banda, la L4 restarà tallada en el tram comprès entre La Pau i Selva Mar fins al 30 d'agost.

Aquest estiu Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) executarà dues actuacions per millorar les prestacions de la L1 i la L4, en què s’invertiran 7,6 milions d’euros. Les obres s’han concentrat en el mínim de temps i s’han planificat coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per reduir les molèsties a les persones usuàries.

Interrupció parcial del servei a la L1 a l’Hospitalet

Des del dilluns 3 d’agost fins al dissabte 29 d’agost (tots dos inclosos), el tram entre Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia, de 5,5 quilòmetres de longitud, restarà tancat. Per tant, quedaran sense servei set estacions (Hospital de Bellvitge,  Bellvitge, Av. Carrilet, Rambla Just Oliveras, Can Serra, Florida i Torrassa). L’estació de Santa Eulàlia serà terminal provisional de línia. La resta de la línia 1, entre Santa Eulàlia i Fondo, funcionarà amb normalitat.

La suspensió del servei permetrà executar obres de millora que són incompatibles amb la circulació de trens. En concret, TMB renovarà la via en diferents trams, amb una longitud total d’uns 1.800 metres, i s’actualitzarà el sistema de drenatge en un tram de 500 metres. L’actuació inclou la renovació de dos aparells de via i la instal·lació d’un de nou a la Florida. A més, s’actualitzaran dos enclavaments de senyalització ferroviària i s’adequarà la catenària a la nova topografia de la via. El pressupost de l’actuació és de 4,6 milions d’euros.

Entre les estacions d’Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia s’habilitarà un servei especial de bus que farà el mateix recorregut que el metro amb sortides cada cinc minuts. Aquest bus farà parades a les immediacions de les estacions afectades en els dos sentits. Així mateix, hi haurà un bus llançadora entre l’estació de la plaça Espanya i l’Hospital de Bellvitge que cobrirà tot el trajecte sense fer parades.

Interrupció parcial del servei a la L4, entre La Pau i Selva de Mar

Aquest tram de 2,6 quilòmetres estarà tancat del 27 de juliol al 30 d’agost (tots dos inclosos), i quedaran sense servei les estacions de La Pau, Besòs, Besòs Mar i El Maresme / Fòrum. Selva de Mar serà terminal provisional de la línia, mentre que la resta de la línia fins a Trinitat Nova funcionarà amb normalitat.

S’hi duran a terme obres de millora de la infraestructura que comporten la renovació de la via i el reforç del sistema drenatge en diferents trams, i l’aplicació de tractament antifiltracions en un altre tram. El pressupost d’aquesta actuació s’eleva a 3 milions d’euros.

Per reduir les molèsties, s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram amb parada a prop de les estacions afectades, que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent.

Hi ha altres combinacions possibles amb la xarxa de transport de superfície a la zona, com ara les línies regulars d’autobús V31 i 136, que fan un recorregut similar al de la L4 entre La Pau i Selva de Mar per la rambla de Prim, Llull i la Diagonal, i la T4 del Trambesòs, que connecta El Maresme / Fòrum i Selva de Mar amb Ciutadella / Vila Olímpica.

Coincidint amb aquest tall de servei, es realitzarà una actuació de retirada de material amb contingut d’amiant a l’estació de La Pau de la L4. Els treballs, pressupostats en 139.000 euros, consistiran en l’extracció controlada de 752 m2 de planxes de fibrociment del revestiment de les parets de les dues andanes i d’una canonada.

Més informació