La Festa Major del Poble-sec en marxa

09/07/2018 - 17:57

Festa Major. Del 13 al 22 de Juliol, els carrers poblesequins s’omplen d'actuacions d'entitats de cultura popular, concerts, castells de foc, balls i activitats de tota mena i per a totes les edats.

Durant 10 dies i fins el 22 de juliol, els carrers poblesequins s’omplen d'actuacions d'entitats de cultura popular, concerts, balls populars, visites culturals i moltes sorpreses més en una edició marcada pel 75è aniversari de la Sala Apolo.

La Festa Major ha començat amb el Toc a la festa de les entitats del Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec; una oportunitat única per veure a la vegada representants de colles de diables, colles castelleres, agrupacions de bastoners, corals, grups sardanistes, colles geganteres i la música de la Societat Coral Els Moderns del Poble-sec. La cercavila ha sortit de l’església de Santa Madrona i ha recorregut els carrers del Poble-sec fins a la plaça de les Navas on hi ha hagut una mostra de cultura tradicional. Seguidament, ha arribat el moment del pregó d’enguany a càrrec de la creadora poblesequina Susanna Barranco que s’ha destacat al llarg dels últims anys per la seva incursió constant en camps de les arts tan diversos com ara el teatre, l’escriptura o els documentals. Ha tancat la jornada l’actuació del grup de música folk Muscat i el Castell de focs de Festa Major.

Al llarg dels dies següents, les entitats i equipaments del barri han preparat un programa amb més de 280 activitats de tot tipus i per a totes les edats que trobareu en 32 espais diferents.

El programa inclou activitats de Cultura Popular i Tradicional com ara la XXV Trobada de Gegants, la XXV Ballada de Sardanes, la Diada dels Castellers del Poble-sec (diumenge 15 de juliol) o el correfoc dels Diables del Poble-sec (dissabte 21).

A nivell cultural, destaca l’organització per part del Centre Cívic El Sortidor i el Centre Cultural Albareda d’itineraris per diversos equipaments del districte de Sants-Montjuïc com ara el castell de Montjuïc o el refugi 307 i visites guiades a exposicions del Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Fundació Joan Miró, el Caixafòrum, el Museu Olímpic o el Museu d’Arqueologia de Catalunya. Complementa l’oferta, els itineraris pel barri organitzats pel Centre de Recerca Històrica del Poble-sec (CERHISEC), una jornada de portes obertes a la Casa de la Premsa.

A nivell musical, l’oferta és molt àmplia i diversa. Per una banda, cal destacar els concerts que organitzarà la Sala Apolo amb motiu del seu 75 aniversari a la cruïlla de Vila i Vilà i Nou de la Rambla (20 i 21 de juliol). Per la seva banda, a la plaça de les Tres Xemeneies arriba l’11 edició del SecaSac adult i la 2a edició del SecaSac infantil organitzat pels Castellers del Poble-sec. Simultàniament, el carrer Blai acollirà el 8 Cicle de música basca Koska Taverna. A aquesta oferta, s’hi sumen desenes de concerts de tot tipus que trobareu recorrent els carrers poblesequins.

La Festa Major no s’atura aquí ja també hi haurà activitats esportives com la XXII Cursa Popular del Poble-sec, el ja tradicional Torneig de Futbol 7 al Camp de Futbol de la Satalia, el Torneig 3×3 de Bàsquet a la pista esportiva de les Tres Xemenies o la baixada de carretons pel carrer Fontrodona. També trobareu activitats per infants a l’Espai 12@16, als Jardins de les Tres Xemeneies o als Jardins de Fabià Puigserver, sessions de de cinema a la fresca i moltes sorpreses sorpreses més.

Amb la intenció de fer possible una festa major inclusiva i feminista, un any més s’ha activat el protocol contra les agressions masclistes. En aquest sentit, setmanes abans de la Festa Major s’han realitzat sessions de formació i participació amb les entitats del Poble-sec per dissenyar conjuntament estratègies per detectar i abordar millor les situacions de violència masclista que puguin sorgir durant aquestes jornades en els diversos escenaris de la festa.

Per a més informació, consulteu el programa d’activitats de la Festa Major aquí adjunt.