Els guarniments de la Festa Major de Sants

27/08/2019 - 14:01

El carrer de Sagunt, amb una recreació del Palau de la Música Catalana, guanya el concurs de guarniment de carrers.

 1. Sagunt: els vitralls, les escultures i els trencadissos del Palau de la Música Catalana decoren enguany aquest carrer. 338 punts.
 2. Alcolea de Baix: aquest carrer és una ‘escape room’ en què el públic ha de resoldre un joc de pistes per poder-ne escapar (guarniment interactiu). 299 punts. Premi especial a l’originalitat.
 3. Alcolea de Dalt: s’hi reviu, 75 anys després, l’alliberament de París del domini nazi durant la II Guerra Mundial. 295 punts.
 4. Galileu: el públic arriba a port a l’Illa Tortuga, plena de flora i fauna tropicals, on al final troben amagat un tresor pirata. 288 punts.
 5. Guadiana: els personatges i escenaris de Coco, la pel·lícula d’animació de Pixar i Disney inspirada en el Dia dels Morts mexicà, reviuen a Sants. 274 punts.
 6. Valladolid: les genialitats de Salvador Dalí, la seva figura i algunes de les seves obres, decoren aquest any el carrer. 273 punts.
 7. Vallespir: guarniments de cinema inspirats en les pel·lícules d’èxit estrenades fa 35 anys, quan es va recuperar aquesta comissió de festes, com Terminator, els Gremlins o Freddy Krueger. 261 punts. Premi especial al sostre.
 8. Finlàndia: el lampista Super Mario Bros surt de la consola de jocs de Nintendo i protagonitza el guarniment d’aquest carrer junt amb els seus amics. 246 punts.
 9. Casa Gran (Rosés): el gran museu de la joguina, amb més de mil peces fabricades a mà, des de nines fins a puzzles o una bicicleta. 245 punts.
 10. Papin: enguany s’hi recrea un espai històric de lleure, que és l’antic parc d’atraccions de Montjuïc, amb la nòria, la Balena, el vaixell Mississipí i una gran muntanya russa. 217 punts. Premi especial al detall artístic: la nòria.
 11. Plaça de la Farga: fitxes de dòmino i jocs de taula de tota la vida per guarnir la plaça de la Festa Major de Sants. 215 punts.
 12. Vallespir de Baix: aquest carrer ha posat fil a l’agulla per reconstruir una antiga fàbrica tèxtil i homenatjar les dones que hi treballaven. 125 punts.
 13. Robrenyo: decoració dual amb una part celestial i una altra d’infernal, perquè triïs la que més t’agradi. 114 punts.