El Punt Multimèdia podrà triplicar la fabricació de proteccions

25/04/2020 - 12:55

Covid-19. El Districte de Sants-Montjuïc inverteix més de 18.000 euros en dues noves impressores 3D i una talladora làser, que també serviran per a la formació.

El Punt Multimèdia de la Casa del Mig, situat al Parc de l’Espanya Industrial, ja disposa de dues noves impressores 3D i una nova talladora làser per incrementar i accelerar la capacitat de protecció de material d’autoprotecció que va iniciar quan es va decretar l’estat d’alarma per la Covid-19. S'han adquirit amb una inversió de més 18.000 euros del Districte de Sants-Montjuïc.

La nova maquinària són dues impressores 3D (models Sigmax R19 i Sigmax R17) i una talladora làser Epilog que permetrà substituir un model anterior. Amb les noves adquisicions, el Punt Multimèdia triplica la capacitat de producció feta amb impressores 3D i duplica la de les talladores làser.

Des del 25 de març, al Punt Multimèdia de la Casa del Mig s’han produït 120 viseres homologades per a sanitaris, a més de 330 viseres simples fetes amb impressió 3D i unes 1.200 amb talladora làser destinades a persones que realitzen serveis a la ciutadania. A més de 120 suports de mascaretes i uns 550 estris per obrir portes sense tocar-les. En total, més de 2.300 peces útils per frenar el contagi de la Covid-19 i protegir la salut de les persones que hi treballen en primera línia.

La impressora Sigmax R19, de reconegut prestigi entre la comunitat maker, permet produir moltes més viseres perquè, a diferència dels altres models que ja hi havia al Punt Multimèdia, té dos extrusors (elements que donen forma al material). Com que poden funcionar alhora, poden produir dues impressions a la vegada del mateix objecte.

La nova maquinària, un cop passi l’estat d’alarma per la Covid-19, romandrà al Punt Multimèdia i permetrà fer un salt de qualitat en el camp de la formació i difusió del món maker. Les possibilitats que ofereix aquesta tecnologia s’han posat en valor durant l’emergència sanitària, quan han pogut contribuir amb la fabricació de viseres que s’han pogut repartir entre entitats, equipaments i veïnat del barri per dur a terme tasques de suport mutu a causa de l’emergència.