Empreses i entitats treballen juntes a la Taula d'Empreses

dv., 05/24/2019 - 10:36

Taula d'Empreses. A principis de 2018, en el marc del PDE de Sants-Montjuïc, es va crear la Taula d’Empreses de Districte amb l’objectiu d’intercanviar informació i desplegar accions de desenvolupament econòmic.

A principis de 2018 i en el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc (PDE 2017-2021), es va crear la Taula d’Empreses de Districte amb l’objectiu d’intercanviar informació i desplegar accions de desenvolupament econòmic amb al Districte de Sants-Montjuïc.

Fruit d’aquesta col·laboració entre les empreses, entitats del territori i l’administració, ha estat possible dissenyar i executar projectes conjuntament per tal de donar resposta a necessitats de veïns i veïnes de la Marina així com de persones usuàries de les entitats del barri.

Empreses com Airpharm i Sertram, entre d’altres, han estat desenvolupant durant aquest any diversos projectes. Pel que fa a Airpharm ha col·laborat amb la Fundació Mans a les Mans amb un projecte de voluntariat corporatiu on 3 treballadors de l’empresa fan tasca d’ajuda extraescolar a nens i nenes en risc d’exclusió de la Fundació. L’aportació es d’una hora setmanal a càrrec de l’empresa. També han establert col·laboracions amb altres entitats com La Marina Viva o l’Escola de Fútbol Àngel Pedraza, així com suport en transport i emmagatzematge per La Nau.

Per la seva part, l’empresa Sertram està treballant amb diferents projectes amb Càritas i amb la Fundació Mans a les Mans. Són projectes vinculats al voluntariat corporatiu que es tradueixen en activitats com cursos d’alfabetització digital i anglès, organització de partits de futbol amb joves, així com altres projectes d’acompanyament al mercat laboral que es duran a terme durant aquest any.

La Taula d’Empreses segueix treballant amb altres línies de col·laboració amb les entitats del territori com la difusió de les ofertes laborals amb prioritat per les entitats del barri i l’organització de visites a empreses que permeti conèixer als veïns i veïnes de la Marina quines són els perfils més demandats per les empreses del seu voltant. Igualment la Taula d’Empreses està oberta a noves empreses que vulguin implicar-se amb el territori.