Treballes al sector de les cures i vols conèixer els teus drets laborals?

dj., 04/11/2019 - 11:10

Drets Laborals. El Punt de Defensa dels Drets Laborals de Sants-Montjuïc continua amb les xerrades obertes a tothom per tal de fer front a la precarietat laboral.

El Punt de Defensa dels Drets Laborals de Sants-Montjuïc continua amb les xerrades obertes a tothom per tal de fer front a la precarietat laboral. Durant les properes setmanes oferim dues xerrades amb especial èmfasi en el sector de les cures i el treball de la llar, tot i que les sessions estan obertes a tothom que vulgui informar-se sobre drets laborals i procés de regularització en general.

Drets laborals en el treball de la llar i de els cures.
Divendres 26 d’abril, a les 18.00 hores a Cooperasec (C/ Blai 34, Poble-sec. Pati de la Biblioteca).

En aquesta sessió es donarà a conèixer els drets de les treballadores de la llar familiar i el sector de les cures, tant a nivell laboral com de la Seguretat Social, des de una vessant propera i entenedora. També es presentaran iniciatives relacionades amb la dignificació de la cura, com per exemple l’Associació Més que Cures. Va dirigida a totes les treballadores de la llar familiar, ja prestin serveis en règim d’internes o de no internes, i persones interessades en aquesta temàtica. Per més informació i inscripcions, cliqueu aquí.

Drets laborals i procés de regularització.
Divendres 3 de maig, a les 18.00 hores a Cooperasec (C/ Blai 34, Poble-sec. Pati de la Biblioteca).

El treball domèstic i de cures constitueix una activitat imprescindible per a la reproducció de la vida i el benestar de les persones. Les transformacions econòmiques de les últimes dècades van donar lloc a la seva transnacionalització, la qual cosa unida a polítiques migratòries restrictives i instrumentals, orienten la força de treball de les dones migrants del sud global cap a aquest sector de l’economia. En aquest taller analitzarem els requisits i documentació necessaris per a l’arrelament social al règim especial del treball domèstic establert en la normativa d’estrangeria. Es tracta d’un taller teòric-pràctic per conèixer les particularitats del tràmit (solvència empleadora, tipus de contracte, cotitzacions, figura del familiar contribuent, etc.) i respondre als dubtes, comentaris i qüestiones concretes plantejades per les persones participants. Per més informació i inscripcions, cliqueu aquí.

En el cas de no poder fer les inscripcions via web, també es pot demanar inscripció al correu: roger.chiva@barcelonactiva.cat o al telèfon 932346102.

D’altra banda, us recordem que també podeu sol·licitar assessorament individual al Punt de Defensa dels Drets Laborals de Sants-Montjuïc, els dimecres de 14.00 a 19.00 h i els divendres de 10.00 a 15.00 h, o bé trucant al telèfon 932 346 122 o escrivint al correu dretslaboralssm@barcelonactiva.cat.

El Punt de Defensa dels Drets Laborals és un servei impulsat per Barcelona Activa i el Districte de Sants-Montjuïc en el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc.