Un miler de persones participen al “Treballo al barri, compro al barri”

dt., 03/12/2019 - 09:25

Comerç. Un miler de persones que treballen a mitjanes i grans empreses ubicades a La Marina gaudeixen ara d’uns talonaris amb descomptes exclusius per comprar al barri, dins de la campanya

Un miler de persones que treballen a mitjanes i grans empreses ubicades a La Marina gaudeixen ara d’uns talonaris amb descomptes exclusius per comprar al barri, dins de la campanya "Treballo al barri, compro al barri". És una acció nova, organitzada per Barcelona Activa i el Districte de Sants Montjuïc, dins del marc de la comissió de Responsabilitat Social Corporativa de la Taula d’Empreses del Districte. L’objectiu és dinamitzar l’economia de la zona, i atraure el potencial de les persones treballadores, que puguin apostar per comerços propers a la seva feina i no allunyar-se a altres llocs, tant a l’hora de fer les seves compres com els àpats en la seva jornada laboral.

Restaurants, perruqueries, centres d’estètica, òptiques, papereries, botigues de mobles, i fins i tot concessionaris de cotxes, proposen xecs amb promocions especials, per a les persones treballadores d’empreses que s’ubiquen al districte. Entre aquestes empreses, sumen prop de 1.000 persones que hi treballen al grup industrial Suez, experts global en els sectors de l’aigua, el reciclatge i recuperació de residus; Santiveri, marca coneguda en alimentació i complements saludables; Airpharm, grup de transport, emmagatzematge, logística a escala internacional, especialitzat en productes químics i farmacèutics; Wala, cadena de botigues d’equipament esportiu, moda i calçat; Nexica, de serveis al núvol i transformació digital; Sertram, del sector de telecomunicacions, i la plataforma empresarial digital Equinix.

Teixit comercial sòlid

Els barris de la Marina de Port i la Marina de Prat Vermell, en transformació als darrers anys arran de l’arribada del metro i de grans empreses a la zona industrial, són barris prioritaris en l’activació de polítiques públiques socials i socioeconòmiques, per tenir una renda familiar disponible per sota la mitjana de la ciutat. Amb tot, són barris amb un teixit comercial sòlid que busca amb iniciatives com aquesta obrir-se no només al veïnat sinó també als treballadores i treballadores que, amb el seu pas per La Marina, poden també contribuir al dinamisme social i econòmic.

El projecte “Treballo al barri, compro al barri” s’emmarca dins del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc 2017-2021, i té l’objectiu de promoure el comerç i la restauració al barri i innovar en matèria de col·laboració pública-empresarial-associativa en el desenvolupament econòmic del districte. Això respon a un dels punts de millora i competitivitat del comerç de proximitat i enfortiment dels establiments comercials, entre d’altres mesures, en aquest cas en concret, amb la cohesió dels mateixos establiments i la col·laboració de l’Associació de Comerciants de La Marina.

Si vols més informació pots consultar aquest vídeo.