La pagesia a Collserola: 'L'experiència de Can Mandó'

26/05/2021 - 11:46

Dilluns 31 de maig a les 18 h.

El Centre Cívic Vil·la Urània proposa aquesta activitat presencial dins del seu cicle d’activitats de l’aula ambiental per donar a conèixer les masies i la pagesia de Sarrià – Sant Gervasi, de la mateixa manera que presentarà les varietats d’hortalisses autòctones que s’hi cultiven i recuperen.

En Damià Gibernet, de la masia Cal Mandó, us donarà a conèixer aquesta ciutat rural i com s’han recuperat varietats antigues, com per exemple el tomàquet Mandó.

Cal Mandó és una masia humil que data aproximadament de 1740, quan a Collserola no hi havia nuclis urbans i hi havia masies escampades per tota la serralada. Des de fa més d’una dècada es dediquen a conservar la biodiversitat domèstica i cultivada fent prospeccions i conservació. D’aquesta feina s’ha popularitzat el tomàquet Mandó, però hi ha altres tresors que encara no s’han popularitzat, com la gallina de Sant Cugat, el tomàquet tísic de Molins de rei o la col de la gitana.

És necessari realitzar la inscripció prèviament en línia.

Més informació