Setmana Internacional dels Arxius 2021

03/06/2021 - 11:34

El proper 9 de juny es commemora el Dia Internacional dels Arxius i L’Arxiu Municipal de Barcelona ha preparat una programació que s'allarga durant tot el mes de juny.

El proper 9 de juny es commemora el Dia Internacional dels Arxius, una cita que se celebra arreu del món coincidint amb la data de creació del Consell Internacional d’Arxius (ICA) el 1948 sota els auspicis de la UNESCO.

L’Arxiu Municipal de Barcelona es suma a la iniciativa impulsada per l’ICA i amplia la commemoració de la Setmana Internacional dels Arxius durant tot el mes de juny.

Programació

 Dijous, 3 i divendres, 4 de juny

Visites guiades a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona per celebrar la Festa de Corpus.

Dimarts, 8 de juny

Recorregut d’autor ‘L’eròtica de l’Arxiu’, organitzat per l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona, el qual es retransmetrà per streaming.

Dimecres, 9 de juny

Diàleg sobre ‘Visibilitats i invisibilitats als arxius’, que es durà a terme a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona tant presencialment com per streaming.

Dijous, 17 de juny

Xerrada ‘Viatge als teus orígens: genealogia i història familiar’, que es durà a terme a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona tant presencialment com per streaming.

A partir del 21 de juny

Obertura de la XVI Mostra de Documents ‘Una dècada com un segle. Barcelona, anys 30’, que es podrà visitar a l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona.

Dimarts, 29 de juny

Conferència inaugural  ‘Joaquim Puig i Pidemunt, director de ‘Treball’, executat l’any 1949’, organitzada per l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona el 29 de juny, sobre l’exposició ‘Quan plovien octavetes. Clandestinitat, premsa i propaganda antifranquista’, que es podrà visitar fins al 30 de gener de 2022 al vestíbul de la Casa de l’Ardiaca.

Origens de l’arxiu AMB

L’Arxiu Municipal de Barcelona (AMB) va néixer amb la constitució de l’incipient govern de la ciutat l’any 1249, amb la finalitat inicial de preservar, amb seguretat, els privilegis que els comtes-reis atorgaven a la ciutat amb un règim de govern especial.

Des del segle XIII fins a l’actualitat, l’AMB ha recollit la història de la institució municipal i ha estat un observatori privilegiat de la història de Barcelona.

A través de web i les xarxes socials podreu seguir la programació i la informació dels esdeveniments amb els hashtags #SIA2021, #EmpoweringArchives i #ArxiusxDins

Més informació