Els museus esperen la gent gran del districte

22/02/2022 - 09:49

Comença el cicle “Els museus t’esperen”, un projecte adreçat a les persones usuàries del servei VinclesBCN i dels casals i espais de gent gran del districte. L’objectiu és mostrar que els museus són espais on aprendre, passar-s’ho bé i socialitzar amb altres persones.

En total hi participaran divuit museus, la meitat dels quals de la ciutat, i quatre exposicions itinerants de la Xarxa de Museus Locals (XML) de la Diputació de Barcelona. El cicle serà híbrid, ja que combinarà visites en línia, que seran gratuïtes, i presencials, amb un preu reduït que oscil·larà entre un i cinc euros. Entre els participants hi ha el Recinte Modernista Sant Pau, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Marítim, l’Olímpic, el de Ciències Naturals, les fundacions Joan Miró, Antoni Tàpies i Suñol i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

La possibilitat de fer visites presencials serà la novetat principal respecte a l’edició de l’any passat, que es titulava “Els museus et visiten”. Llavors el context estava molt marcat per la pandèmia de la covid-19, i aquesta iniciativa tenia la finalitat d’ajudar a combatre el sentiment de soledat de les persones grans mitjançant activitats culturals i de benestar des de casa.

Tots dos cicles els ha organitzat la Taula de Treball de Museus i Accessibilitat, en col·laboració amb el Departament de Promoció de Persones Grans i el Servei de Museus de la Generalitat. Als webs de Persones Grans i del servei VinclesBCN es poden consultar altres iniciatives municipals per a aquest col·lectiu.

L’inici del cicle serà el 22 de febrer de 2022, i finalitzarà el 6 de juliol de 2022.