Actuacions de noves mesures de mobilitat al districte de Sarrià – Sant Gervasi per adaptar l’espai públic

14/05/2020 - 11:08

Nova mobilitat. Al districte de Sarrià – Sant Gervasi els dos àmbits d’actuació per alliberar de motos les voreres són els de la via Augusta-plaça de Castelló, i el de Sant Gervasi de Cassoles.

Al districte de Sarrià – Sant Gervasi els dos àmbits d’actuació per alliberar de motos les voreres són els de la via Augusta-plaça de Castelló, i el de Sant Gervasi de Cassoles.

L’objectiu és adaptar la ciutat a l’inici de la recuperació de la mobilitat, amb mesures urgents per garantir que la ciutadania pugui moure’s amb les millors condicions de seguretat possibles.

Amb aquest premisa el Govern municipal inicia una actuació per recuperar més de 43.000 m2 de voreres pels vianants, retirant les motos que hi estiguin estacionades i fomentant que aparquin en calçada o aparcaments subterranis. En total s’actuarà en 24 àmbits de la ciutat, dos per cada districte.

Districte Sarrià – Sant Gervasi: Via Augusta-plaça de Castelló, i Sant Gervasi de Cassoles.

Es pretén que els vianants comptin amb el màxim espai lliure d’obstacles per tal de desplaçar-se amb seguretat en el marc de l’emergència sanitària causada per la covid-19, aquesta intervenció assoleix més vigència que mai, atesa la necessitat de comptar amb espais amplis i segurs per als desplaçaments a peu. Amb aquesta actuació, està previst intervenir sobre vint àmbits de la ciutat -dos per districte- on s’ha identificat l’existència d’una gran congestió de motos aparcades a les voreres, dificultant la mobilitat de les persones i consumint una gran proporció d’espai públic, on aquest és escàs.

Actuacions in situ

En aquests espais es faran les següents intervencions:

  • Eliminació de les places d’aparcament en vorera, quan n’hi hagi.
  • Instal·lació de senyalització de prohibició d’aparcament de motos en vorera, quan correspongui.
  • Col·locació d’avisos a les motos aparcades en aquests espais, per part de la Guàrdia Urbana, advertint de la imminència de sancions si no es retira el vehicle.
  • Inici de denúncies i retirada de motos, si s’escau.
  • Controls periòdics, per part de vigilants de B:SM, per evitar que es torni a aparcar en aquests espais, a més de la tasca habitual de la Guàrdia Urbana.

En paral·lel, s’impulsaran ofertes en el preu de l’estacionament de motos en els aparcaments de B:SM, SABA i BAMSA més propers als àmbits d’actuació i s’analitzarà la creació de cordons d’aparcament per a motos en calçades properes a la zona. En aquest sentit, s’estima que es podrien pintar 526 noves places d’aparcament de motos en calçada. Amb aquesta actuació intensiva es preveu recuperar un total de 43.456 m2 de vorera pels vianants, que fins ara estaven ocupats per motos estacionades.

‘Barcelona, ciutat de vianants’

Les actuacions d’emergència prenen com a base la campanya ‘Barcelona, ciutat de vianants’ que s’ha dut a terme els darrers anys i que es va reprendre el passat mes de febrer. Ara el Govern municipal ha programat una actuació intensiva per recuperar les voreres pels vianants i fomentar que les motos no hi aparquin. L’objectiu és ordenar l’estacionament de motos i minimitzar la seva ocupació a l’espai públic, potenciant l’ús dels aparcaments subterranis i prioritzant que les motos aparquin en calçada, aconseguint així que el vianant recuperi el seu espai natural per tal que aquest esdevingui un espai segur en el marc de la pandèmia.

Totes aquestes accions, sumades als 44 carrers que s’han recuperat per als vianants per reforçar la xarxa d’itineraris segurs de la ciutat, suposen un guany de prop de 150.000 m2 d’espai públic per caminar i passejar de forma segura i saludable.

 

Adjunts