Ara més que mai, #StopRacisme

23/03/2020 - 18:12

La crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 ha posat en evidència la situació de gran vulnerabilitat en què es troben les persones migrants i racialitzades.

Amb motiu del 21 de març, Dia Internacional Contra el Racisme, @BCN_CiutatDrets ha recopilat les reflexions de sis activistes antiracistes que, en el marc de la crisi per la Covid-19, aporten la seva visió sobre com s’ha traduït el racisme i la xenofòbia en la situació actual.

A continuació podeu enllaçar amb els seus testimonis:

Carmen Juares, coordinadora de la Asociación Mujeres Migrantes Diversas

Ma Kexing, gestora cultural

Sílvia Albert, actriu

Paqui Perona, activista i feminista pels drets del Poble Gitano

Míriam Hatibi, analista de dades

Tània Adam, periodista i productora cultural

Tenint en compte aquesta situació, diversos col·lectius antiracistes s’han unit sota el lema Emergencia Contra El Racismo per visibilitzar les greus situacions que estan vivint a causa de la crisi sanitària, i també per donar a conèixer mesures concretes que pot prendre el govern, amb la finalitat de que col·lectius com el de les treballadores de la llar i de les cures, els menors no acompanyats, les persones sense papers i la comunitat gitana, entre d’altres, puguin fer front a aquesta crisi.

Des del Programa BCN Interculturalitat, també volem aprofitar aquesta data per recuperar la taula rodona El Racisme té memòria, que va organitzar l’Espai Avinyó l’any passat i que va comptar amb la participació de Mostafà Shaimi i Anyely Marín, conduït per Rosa Lázaro. I és que, per entendre el racisme avui, cal comprendre la seva construcció històrica.