Barcelona destina 10,14 M a millorar 22 parcs i espais verds de la ciutat

08/01/2019 - 12:23

Urbanisme. A Sarrià – Sant Gervasi ja estan en marxa els treballs a la plaça de Ferran Casablancas i durant el mes de gener començarà la reforma del Parc de la Font del Racó.

En el marc del Pla de Rehabilitació Integral, l’Ajuntament impulsa aquest inici d’any actuacions a diversos parcs i espais verds repartits per tot el territori per reparar i condicionar l’espai públic, fer-los més accessibles i convidar el veïnat a passejar-hi

Barcelona aposta per oferir al veïnat espais verds de màxima qualitat. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament inverteix aquest inici de 2019 un total de 10,14 milions d’euros en la millora de 22 parcs i espais verds repartits per tota la ciutat.

A Sarrià – Sant Gervasi ja estan en marxa els treballs a la plaça de Ferran Casablancas, on es renovarà el paviment per millorar l’accessibilitat entre carrers. També es fa una nova xarxa de reg, es millorarà l’àrea de gossos i el mobiliari urbà i es construirà una passarel·la sobre el canal, així com nous passatges interiors. Tot, amb 520.000€ i amb la previsió de finalitzar a l’abril.

A més, durant el més de gener començarà la reforma del Parc de la Font del Racó, per recuperar el seu caràcter forestal amb una naturalització del parc. S’actuarà sobre la jardineria existent per eliminar espècies invasores i exemplars en mal estat i estabilitzar els talussos i torrenteres per evitar erosions. També es milloraran els camins amb sauló i noves recollides d’aigües. S’hi invertiran uns 535.000 euros, i el termini d’execució serà de cinc mesos.

Aquestes obres formen part del Pla de Rehabilitació Integral (PRI) que el consistori desplega per millorar l’espai on viuen els barcelonins i barcelonines, i serviran per reparar i millorar l’espai públic, fer-los més accessibles i permeables i convidar la ciutadania a passejar-hi i gaudir-los.

Les accions s’emmarquen en l’estratègia l’increment del verd urbà a la ciutat (més de 40 hectàrees) i al canvi de model del verd existent que impulsa el Govern municipal. La salut i el benestar de la ciutadania i els beneficis que aporta la natura són el motor principal d’aquest canvi. És necessari tenir més natura a la ciutat, tenir un verd que promogui la biodiversitat i gestionat de forma ecològica, i cal fer-ho amb la implicació ciutadana.