El Districte segueix avançant amb mesures per afavorir el passeig prop de casa

30/04/2020 - 17:39

Itineraris segurs. S'inclouen a la llista de carrers per a vianants el carrer de Bigai i el carrer de Pàdua. D'altra banda, els carrers de Sant Gervasi de Cassoles, d'Escipió i de la Costa tornaran a admetre el pas de vehicles.

S'inclouen a la llista de carrers per a vianants el carrer de Bigai i el carrer de Pàdua. D'altra banda, els carrers de Sant Gervasi de Cassoles, d'Escipió i de la Costa tornaran a admetre el pas de vehicles.

Des de l’1 de maig es tallen al trànsit, cada dia de 9 a 21 h, una desena de carrers del districte per garantir una xarxa d’itineraris segurs per on passejar. L’obertura progressiva de parcs i aquests talls de trànsit a determinats carrers han contribuït al benestar dels veïns i les veïnes durant les diferents fases de desconfinament.

Els tancaments s’efectuen amb tanques metàl·liques senyalitzades que s’ubiquen al principi i final de cada carrer i a cada cruïlla. Es permet el pas dels vehicles d’emergència, de serveis municipals, serveis de càrrega i descàrrega i accés del veïnat.

Al districte s’ha tancat el trànsit de vehicles del lateral de la Diagonal, banda mar, de plaça de Francesc Macià a Via Augusta.

Per escollir els carrers, s’han prioritzat els barris on es disposa de menys espais segurs per al passeig tenint en compte el context actual.

Darrerament, s’han afegit a la llista de carrers segurs el carrer de Bigai, al barri de Sant Gervasi – la Bonanova, i el carrer de Pàdua, al Putxet i el Farró. També han reprès l’estat de carrers oberts al trànsit els de Sant Gervasi de Cassoles (Sant Gervasi – la Bonanova) i els carrers d’Escipió i de la Costa (tots dos al Putxet i el Farró).

Aquesta és la llista de carrers agrupats per barris:

Sarrià: carrer de Manuel de Falla i carrer dels Caponata

Les Tres Torres : carrer de Carrencà

El Putxet i el Farró: carrer de Pàdua, entre ronda del General Mitre i avinguda de la República Argentina.

Sant Gervasi – Galvany: carrer de Brusi (fins a Via Augusta), carrer de Dènia i carrer de Marià Cubí

Sant Gervasi – la Bonanova: carrer de Bigai, carrer d’ Arimon i carrer de Cerignola (formen un sol eix)

Obertura de parcs i espais verds

A la xarxa d’itineraris segurs i els espais guanyats per a vianants, s’hi ha sumat gradualment la reapertura dels parcs i jardins de la ciutat, que havien estat tancats des del 14 de març.

Atenent l’actual fase de desconfinament, l’Ajuntament de Barcelona demana la màxima col·laboració ciutadana pel bon funcionament de la reobertura dels parcs de la ciutat.

✓ Els parcs esdevenen en aquest moment llocs de pas, per tant no s’hi pot romandre.

✓ Les àrees de joc infantils, tant si estan situades a l’interior del parc com en altres espais, continuen tancades i no es poden fer servir.

✓ S’han de mantenir les mesures de distanciament amb els altres usuaris del parc.

✓ Cal fer servir les papereres dels parcs i ser especialment curosos amb no deixar-hi deixalles per facilitar la tasca de neteja dels espais.

✓ Portar els gossos lligats en els espais verds, excepte en els llocs especialment adaptats, les àrees d’esbarjo de gossos.

✓ Cal fer un bon ús de les àrees d’esbarjo de gossos:

o Portar el gos lligat fins arribar a dins de l’àrea d’esbarjo de gossos.

o Ser-hi durant el mínim de temps indispensable, individualment i evitant la socialització amb altres persones i gossos.

o Portar sempre una ampolla d’aigua i sabó per netejar les miccions de l’animal.

o Recollir els excrements del gos i dipositar-los a la paperera corresponent.

o Recordar que els gossos d’assistència tenen ús preferent de les àrees de gossos. En el cas de coincidir-hi, evitar que els animals no socialitzin, mantenir la distància de prevenció i avisar la persona responsable del gos d’assistència perquè sàpiga que hi ha un altre usuari a l’àrea.

Informació sobre els horts urbans municipals de Sarrià – Sant Gervasi, aquí.