Canvi d’ubicació del ‘Konsulta’m’, servei de suport psicològic per a joves i adolescents dels districtes de Sarrià – Sant Gervasi i les Corts

05/03/2020 - 13:01

Joves i Adolescents. Canvi d’ubicació del servei 'Konsulta'm' a partir del proper dilluns 9 de març, amb novas ubicació a l’Espai Jove Casa Sagnier, situat al carrer de Brusi, 61.

Canvi d’ubicació del servei 'Konsulta'm' a partir del proper dilluns 9 de març, amb novas ubicació a l’Espai Jove Casa Sagnier, situat al carrer de Brusi, 61.

L’espai ‘Konsulta’m’ que dóna cobertura als districtes de Sarrià-Sant Gervasi i les Corts canvia d’ubicació a partir del proper dilluns 9 de març, i s’ubicarà a l’Espai Jove Casa Sagnier, situat al carrer de Brusi, 61. El seu horari d’atenció a adolescents i joves continuarà sent els dilluns de 15:30 a 19:30 hores i les seves dades de contacte són el número de telèfon 672642573 i adreça de correu electrònic konsultam@chmcorts.com.

El ‘Konsulta’m’ és un programa de suport psicològic adreçat a adolescents i joves amb l’objectiu de detectar i atendre de forma preventiva el patiment psicològic i els problemes de salut mental del jovent. El programa també ofereix assessorament i orientació en temes de salut mental als professionals que treballen amb grups d’adolescents i joves.

L’espai ‘Konsulta’m’ és una acció que forma part del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022, que té com a prioritat atendre la població infantil, adolescent i adulta jove. L’informe ‘La salut mental a Barcelona 2016’, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, mostra que el 2016 el patiment psicològic en els adolescents i joves ha augmentat en relació amb el 2012. També s’hi recull la necessitat dels professionals que treballen amb aquest col·lectiu de rebre suport en matèria de salut mental.

‘Konsulta’m’ va nèixer amb la finalitat d’accedir als adolescents i joves abans que el malestar psicològic s’agreugi o es converteixi en un problema de salut mental. D’altra banda, es pretén potenciar un tipus de servei que s’adeqüi més als hàbits i a les dinàmiques i pràctiques dels adolescents i joves per poder atendre’ls millor. Es pot accedir sense derivació ni cita prèvia.