Celebració del Corpus a Sarrià – Sant Gervasi

28/05/2021 - 11:18

Per primera vegada se celebrarà al districte amb una catifa de flors, diumenge, 6 de juny, de 9 a 18 h a la plaça del Consell de la vila.

La celebració del Corpus és una tradició viva de Barcelona, que s’engalana per participar en aquesta manifestació de la rica tradició popular de la ciutat. Després d’un any amb una celebració molt virtual, enguany la festa torna als patis i jardins amb una força mai vista abans. Per primera vegada hi ha programació als 10 districtes de la ciutat, amb una eclosió de catifes de flors, ous com balla, repics de campanes, exposicions, presentacions, ballades i la processó.

Del 29 de maig al 6 de juny, Barcelona celebra un any més la festa del Corpus Christi amb una programació d’actes a tots els districtes de la ciutat. En total són 38 espais i una cinquantena d’activitats que es duran a terme amb mesures sanitàries i de seguretat, com la limitació de l’aforament i l’ús obligatori de la mascareta.

A Sarrià – Sant Gervasi, catifa floral

 Per primera vegada se celebrarà al districte amb una catifa floral, diumenge, 6 de juny, de 9 a 18 h a la plaça del Consell de la vila organitzat pels Castellers de Sarrià. A les 18 h, tindrà lloc la desfeta pel Ball de Bastons de Sarrià.

Les catifes són obres d’art efímer que tradicionalment s’elaboren amb pètals de flors, flors senceres i herbes, per bé que ja fa uns quants anys que s’experimenta amb més materials, com ara llavors, serradura o marro de cafè. Poden representar motius molt diversos, però els més freqüents solen anar lligats a la religiositat pròpia de Corpus, a la primavera, a temes locals o simplement representar motius geomètrics.

De la mateixa manera que les enramades, en trobem l’origen més remot en les decoracions amb flors i herba que es feien a les llars romanes en època primaveral. També cal assenyalar que les decoracions florals són un tret molt comú a totes les cultures.

Les catifes no són exclusives de la festa de Corpus, per bé que és en aquesta data quan la manifestació es fa més visible. A la primeria, tenien la funció de transformar l’espai festiu i, al mateix temps, servien per a perfumar l’ambient, sobretot quan les flors eren trepitjades per la processó.

Us animem a gaudir d’aquesta festivitat històrica de la tradició popular barcelonina plena de simbolisme!