Cinc dones donen nom a quatre espais públics de Sarrià – Sant Gervasi

21/06/2019 - 12:21

Una ceramista, una pianista, una escultora i dues germanes nedadores augmenten el nombre de dones que donen nom a espais públics a Sarrià – Sant Gervasi.

Una ceramista, una pianista, una escultora i dues germanes nedadores augmenten el nombre de dones que donen nom a espais públics a Sarrià – Sant Gervasi.

La seu del Districte, a la plaça del Consell de la Vila, va ser l’escenari de l’acte de reconeixement a les cinc dones que, des d’ara, donen nom a quatre espais públics del districte. La ceramista i mestra de ceramistes, Angelina Alòs i Tormo, dona nom a una placeta entre els carrers de la Mara de Déu de Núria, de Salvador Mundi i la Via Augusta; la pianista, Maria Carbonell i Mumbrú és el nou nom d’uns jardins que hi ha al parc del torrent del Maduixer; l’escultora, Maria Luisa Granero, és qui dona nom a una plaça en una lateral del carrer d’Iradier, a tocar del carrer de Pomaret; i les germanes Carme i Enriqueta Soriano i Tresserra, totes dues nedadores, donen nom a la plaça situada entre els carrers de Ganduxer, de Santa Fe de Nou Mèxic i del Doctor Fleming, a la zona on hi havia hagut Piscines i Esports.

Les famílies de les cinc dones van rebre un obsequi en forma d’una reproducció de la placa de nomenclàtor amb el nom de la respectiva familiar de mans del conseller del Districte, Joan Manel del Llano, qui va destacar el treball del Consell de les Dones de Sarrià – Sant Gervasi, que és l’òrgan que va proposar i ha impulsat que es poses el nom d’aquestes cinc dones a quatre espais públics del districte, ajudant així a reduir una mica la gran diferencia de presència al nomenclàtor d’homes i dones.

Un familiar de cadascuna de les cinc dones va recordar la personalitat de cadascuna d’elles. Joaquim Vilar Pérez, va fer la remembrança de la seva sogra, Angelina Alòs, que va seguir l’estela artística del seu pare i que va ser mestra de molts ceramistes. El nét de Maria Carbonell, Marc Santandreu, va recordar com la seva àvia va formar duet amb el seu marit, el violinista i compositor, Joan Massià, a qui va inspirar bona part de la seva obra. Enric  Galcerà i Granero, va explicar com la seva mare, Maria Luisa Granero, va voler ser artista des de ben petita, fins que va aconseguir triomfar com a escultora. Finalment, les filles d’Enriqueta i Carme Soriano, Emma Gamper Soriano i Mercè Burset Soriano, van recordar la passió de les seves mares per l’esport, passió que ha passat a una part de la família, perquè la filla i els nets de la Carme també fan natació.