Comença el procés de transició per la implantació del nou Bicing

11/01/2019 - 10:15

Mobilitat. Ha començat la transformació del servei del Bicing, amb la substitució de les estacions actuals per les noves, que a Sarrià – Sant Gervasi afecta a totes les estacions.

Aquesta setmana ha començat el procés de transició per la implantació del nou Bicing a la ciutat pels propers deu anys. El seu desplegament s’emmarca dins de l’estratègia del Govern municipal de continuar promovent la mobilitat sostenible a la ciutat, potenciant els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta, d’acord amb el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018.

La primera fase de substitució del nou servei, durarà fins a la segona quinzena d’abril. Durant aquest període es procedirà a substituir les estacions actuals situades en superfície a Sarrià – Sant Gervasi per les noves estacions del nou Bicing, amb les corresponents modificacions del sistema tecnològic i operatiu. El procés de transformació es farà de manera gradual i durant més de tres mesos conviuran els dos sistemes. Cada dia es canviaran 8 estacions, amb l’objectiu que a mitjans de febrer el 50% de les antigues ja s’hagin modificat. Cada estació tardarà entre 2 i 3 dies a ser substituïda

De cara a l’usuari, durant aquest temps no hi haurà interrupció dels servei i es podran fer servir els dos sistemes amb la mateixa targeta de la qual ja disposen en l’actualitat. No obstant, només es podran utilitzar les estacions d’origen i destí d’un mateix sistema: els usuaris que agafin una bicicleta del Bicing antic només podran ancorar-la en una estació de les antigues, i el mateix amb el nou. Mentre duri el període de transició i fins que finalitzi, les estacions de bicicletes elèctriques en subsòl continuaran disponibles i operatives. Durant aquest procés de modificació també s’iniciarà el servei de 24 h/dia amb el sistema nou, i l’accés via app al servei.

En paral·lel, a partir d’avui es reforcen també els diferents sistemes d’informació als usuaris. L’Ajuntament de Barcelona i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) recomanen als usuaris que prèviament a fer qualsevol desplaçament en Bicing s’informin a través dels mateixos.