Comença la fase de votació final dels pressupostos participatius

07/06/2021 - 14:44

Participació. Del 10 al 20 de juny, podeu votar els 16 projectes finalistes del districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Del 10 al 20 de juny, podeu votar els 16 projectes finalistes del districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Per primera vegada a Barcelona, es promouen uns Pressupostos participatius pel conjunt de la ciutat per decidir una part de les inversions municipals als districtes.

Del 10 al 20 de juny, totes les persones de 14 anys o més empadronades a Barcelona podran votar els projectes de dos districtes de la ciutat, el seu i un altre per escollir.

Per a cada districte es podran votar tants projectes com es vulgui, amb un mínim de dos, fins a esgotar la dotació pressupostària assignada al districte. Tanmateix, no és obligatori exhaurir la dotació en el procés de votació.

Els pressupostos participatius finalistes a Sarrià – Sant Gervasi

16 projectes són els finalistes al Districte amb un import de pressupost de 2.200.000 d’euros en total.

Pacificació o remodelació de carrers

Millorem i pacifiquem els accessos dels barris de muntanya. Es pretén transformar la carretera de Vallvidrera a Sant Cugat —entre l’estació de les Planes i l’accés a la zona del Centre d’Informació del Parc de Collserola, de Vil·la Joana i de l’Escola Els Xiprers— en una zona de passejada i en eix vertebrador del barri de les Planes de Vallvidrera.

Pacifiquem el carrer de Guillem Tell. El projecte preveu millorar, d’una banda, el sistema viari i, de l’altra, les voreres per tal de facilitar l’accessibilitat de les persones de mobilitat reduïda i del veïnat en general.

Urbanitzem el carrer de Romanirar. L’objectiu és la milllora de les condicions d’accés i la salubritat.

Superilla al Farró – Pacifiquem el barri. L’objectiu és pacificar el barri per aconseguir un espai públic saludable i més segur, amb menys soroll i menys contaminació, que afavoreixi les relacions socials i serveixi de guia per a la construcció d’una superilla.

Recuperem el Sarrià tranquil. Repacifiquem el nucli antic. Es proposa millorar els usos del nucli antic, augmentar-ne el verd i aconseguir que sigui un espai segur a qualsevol hora pel veïnat.

Pacifiquem la plaça d’Adrià. La iniciativa proposa ampliar les voreres i els espais verds de la plaça d’Adrià, i eliminar-ne el trànsit i l’aparcament de vehicles.

 Ascensors i escales mecàniques

Fem una Vallvidrera més accessible amb escales mecàniques. El projecte preveu instal·lar en una zona de 465 m2 unes escales mecàniques que connectin el carrer de l’Actriu Tubau i el carrer de Queralt, i que siguin reversibles; és a dir, que serveixin tant per pujar com per baixar. L’objectiu d’aquesta actuació consisteix a millorar la qualitat de vida de les persones d’edat avançada del barri i a facilitar l’accessibilitat de les persones de mobilitat reduïda per fer un barri més amable per a tothom.

Equipaments de proximitat

Millorem la Vil·la Urània. Es proposen una sèrie d’actuacions per millorar i ampliar els serveis que ofereix l’equipament.

 Equipaments educatius i entorns escolars

Cuidem la infància i el medi ambient a l’Escola Lurdes. Es pretén millorar l’entorn de l’escola i garantir la seguretat dels infants , en especial des de preescolar (P3) fins a segon de primària—, a la sortida del centre educatiu. Per això, proposem ampliar la vorera de la via Augusta, així com incorporar vegetació i mobiliari a l’entorn.

Espais verds i horts urbans

Cultivem l’hort comunitari de Sarrià de Dalt. Proposta per a la creació d’un hort ecològic de gestió comunitària amb l’objectiu de generar cohesió social a la zona de Sarrià de Dalt.

 Renovem el parc de la Font del Racó per viure’l, gaudir-lo i aprendre. L’objectiu és la  remodelació del parc perquè permeti desenvolupar-hi activitats educatives i socials.

 Millora de l’espai públic

 Guanyem espai per als vianants al carrer de Balmes!. Ampliar l’espai per als vianants al carrer de Balmes, entre la ronda del General Mitre i la plaça de Joaquim Folguera amb la implantació d’un carril de serveis i la millora de la mobilitat a la cruïlla amb el carrer de Bertran.

Millorem la pacificació i semaforització de la cruïlla de Tuset-Travessera de Gràcia. Instal·lar un semàfor i un pas de vianants nou a la banda del Besòs, ja que és una zona molt concorreguda, no senyalitzada i de doble direcció, i els vehicles hi circulen a alta velocitat. Tot això comporta molts perills per als vianants.

Creem una xarxa de camins escolars verds. Per dotar d’autonomia i seguretat el camí a l’escola, i prioritzar uns recorreguts amb menys contaminació i, alhora, amb el màxim de verd possible per tal d’oferir-los uns itineraris més amables, tranquils, renaturalitzats i saludables.

Mobilitat i xarxa ciclista

Creem un carril bici a la Via Augusta. Des del carrer de Ganduxer fins a la plaça de Borràs, que resolgui la cruïlla amb el carrer dels Vergós i el d’Anglí i que passi pels entorns escolars del carrer de Margenat.

Fem un carril bici al barri de Sant Gervasi-Bonanova. La idea és connectar l’avinguda del Tibidabo amb la Via Augusta pels carrers de Dolors Monserdà, de Planella i dels Quatre Camins, ja que en aquesta zona de Sarrià-Sant Gervasi la infraestructura de carrils bici és feble i hi ha molts centres educatius i equipaments.

Suport presencial per superar la bretxa digital

 Per tal d’acostar el procés de votació a la ciutadania, s’han preparat diverses accions i punts de suport presencials per tal d’informar i acompanyar aquelles persones que, per les raons que siguin, tenen més dificultat d’accés a internet o per exercir el vot.

Així doncs, s’han organitzat d’exposicions amb panells informatius de tots els projectes que se sotmeten a votació que contenen una descripció detallada de la iniciativa i el seu import. Alhora, en aquests punts expositius, s’oferirà també suport tècnic per dur a terme la votació in situ en diferents franges horàries.

Un sistema de votació virtual i amb punts de suport

La votació es durà a terme a través de la plataforma digital de participació ciutadana decidim.barcelona i, a més, es distribuiran diversos punts mòbils de barri de suport a la votació. Finalment, del dilluns 14 de juny al diumenge 20 de juny hi haurà dinou punts d’acompanyament per participar en la votació per a les persones que necessitin suport. Aquests punts se situaran a equipaments de tota la ciutat.

Al Districte els punts de suport presencial els podeu trobar als equipaments de:

Casal de Gent Gran de Can Fàbregas. Plaça de Pere Figuera i Serra, 1,

Centre Cívic Vil·la Urània. Carrer de Saragossa, 29.