Conclou el procés participatiu de la Llosa de Sarrià

30/03/2017 - 09:37

Unes 120 persones han participat en el procés sobre els usos de la Llosa de Sarrià

Al setembre passat, coincidint amb el Dia Sense Cotxes, el Districte de Sarrià-Sant Gervasi va decidir que aquest espai emblemàtic, situat a la Via Augusta entre el passeig de la Bonanova i el carrer de Dolors Monserdà, deixés de ser una zona d’estacionament per convertir-se en un espai d’ús públic.

Amb l’objectiu d’articular aquest espai a la vida del barri i de definir-ne els nous usos, es va iniciar un procés participatiu on el diàleg entre el veïnat, les entitats i els grups d’interès, pogués elaborar propostes de forma col·laborativa.

Per dur-ho a terme, el 22 de novembre es va convocar una reunió per convidar les entitats de Sarrià a constituir el grup motor del procés participatiu. Les entitats cridades a constituir-lo van ser: l’Associació de Veïns de Sarrià; el Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià; la Comissió de Festes del Roser; l’Associació Cultural Casa Orlandai; l’Associació de Comerciants de Sarrià; l’Associació de Venedors del Mercat de Sarrià; el Centre Excursionista Els Blaus; el Centre d’Atenció Primària de Sarrià; el Casal de Gent Gran Can Fàbregas; l’Escola Sagrat Cor-Sarrià (en representació dels centres educatius del barri); entitats de lleure juvenil (Esplai Movi, PACCS) i Estem-B. L’Associació de Comerciants de Sarrià i l’Associació de Venedors del Mercat de Sarrià van renunciar a continuar en el grup motor per discrepàncies amb el punt de partida del procés.

Els dies 28 i 29 de desembre van tenir lloc les dues primeres jornades participatives, a la mateixa Llosa de Sarrià, en el marc del programa d’activitats lúdiques i infantils nadalenques, en les quals es van recollir aportacions amb el suport gràfic de plànols. Tot seguit, durant els mesos de gener i febrer es van realitzar dues sessions de debat, la primera al Teatre de Sarrià i la segona al Centre Cívic Casa Orlandai, on es van treballar tant propostes individuals, com grupals, ja que la dinàmica de les sessions va promoure el treball en petits grups.

Després de quatre mesos, el procés participatiu ha arribat a la seva fi. El 21 de març es va tornar a reunir el grup motor, per presentar els resultats del procés en els quals apareixen diverses propostes d’usos que es poden agrupar en les següents temàtiques: creació d’un espai polivalent per a activitats socials i culturals,  d’un espai verd enjardinat i el manteniment de part de l’estacionament.

Un cop finalitzat el procés de La Llosa, el Districte estudiarà i valorarà les propostes sobre els nous usos i projectes a desenvolupar en aquest espai, així com les accions que s’hagin de portar a terme per fer-los possibles.