Del 12 al 19 de gener suma’t a la Marató de Donants de Sang

15/01/2018 - 17:08

Societat. L’edició se celebra als principals hospitals catalans i té l’experiència de la donació com a eix central de l’esdeveniment.

Amb la idea de fons de “La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”, el Banc de Sang llença la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra del 12 al 19 de gener als principals hospitals i el 12 i 13 de gener també al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

En total, s’esperen aconseguir 8.000 donacions de sang que permetin remuntar les reserves després de les Festes de Nadal, un període en què tradicionalment baixen les donacions al voltant d’un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. La Marató també afavorirà superar la baixada de les donacions a causa de l’epidèmia de grip, que aquest any es preveu que dupliqui el nombre de persones afectades respecte l’any passat. Es calcula que l’epidèmia suposarà una baixada d’un 15% en el nombre de donacions. Una persona no pot donar sang fins a 15 dies després d’haver-se recuperat.
Els punts de donació durant la Marató

La Marató té com a espai central la seu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on per primera vegada es podrà donar sang. Serà els dies 12 i 13 de gener de 10h a 21h. Aquests dies també i fins al dia 19, la Marató seguirà als principals hospitals: Germans Trias i Pujol de Badalona, Clínic, Sant Pau i Vall d’Hebron de Barcelona, Josep Trueta de Girona, Hospital de Bellvitge, Arnau de Vilanova de Lleida, Fundació Althaia de Manresa, Hospital Sant Joan de Reus, Joan XXIII de Tarragona, Mútua de Terrassa i Verge de la Cinta de Tortosa.

A més, aquella setmana també es faran una cinquantena de col·lectes de donació per tot Catalunya. Els horaris i adreces es poden consultar al web de la Marató.