El 23 de juliol, Sant Jordi

15/04/2020 - 10:57

Així ho han acordat la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes de Catalunya.

Aquest 2020 serà recordat per molts fets extraordinaris provocats pels efectes de la pandèmia del coronavirus Covid-19, entre els quals la cancel·lació o la celebració en dates no habituals de molts esdeveniments de caire cultural. Una de les moltes incògnites que quedava per resoldre era què passaria amb una jornada tan celebrada a casa nostra com és la de Sant Jordi, el dia de la rosa i el llibre, i que, com sabeu, s’esdevé el 23 d’abril. Doncs bé, ja podeu marcar a l’agenda que els actes que normalment tenen lloc per Sant Jordi enguany es faran el dijous 23 de juliol, després de l’acord al que han arribat la Cambra del Llibre de Catalunya (integrada pels gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i arts gràfiques) i el Gremi de Floristes de Catalunya.

De ben segur no serà un Sant Jordi com els dels altres anys, no només per la nova data, sinó també perquè caldrà estar atents fins el mateix dia a l’evolució de la pandèmia i per tant resoldre com es podran fer els actes i les activitats. Les dues organitzacions ja han manifestat que de ben segur a finals de juliol encara s’hauran de mantenir mesures de distància social, i treballaran colze a colze amb les administracions per trobar les millors fórmules per celebrar la jornada.

Tot i aquesta nova data per al dia del llibre i la rosa, són moltes les iniciatives que s’estan començant a donar a conèixer per a que aquest 23 d’abril no passi desapercebut i que es recordi, ni que sigui cadascú des de casa seva i sobretot a nivell de xarxa, que és el dia de Sant Jordi. Des del web de Barcelona Ciutat de la Literatura n’anirem fent ressò.