El carril bici del carrer Ganduxer entra en funcionament

09/01/2018 - 14:47

Mobilitat. Al mes de desembre s’ha finalitzat la primera fase de l’obra que ha de connectar l’avinguda Diagonal i el passeig de la Bonanova.

L’Ajuntament de Barcelona avança en la seva aposta per dotar la ciutat d’una mobilitat més sostenible i segura i segueix treballant en els objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018 de potenciar els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic i reduir els que es fan en vehicle privat.

En aquest marc, un dels eixos clau és el desplegament de l’Estratègia de la Bicicleta que, entre d’altres actuacions, contempla l’ampliació de la infraestructura ciclista de la ciutat. La voluntat és que la ciutat disposi d’una infraestructura coherent, connexa i completa que configuri un autèntic servei més per la ciutat. L’objectiu és que un cop ampliada la xarxa tots els ciutadans comptin amb un carril bici a menys de 300 metres de casa seva.

El passat desembre, l’Ajuntament de Barcelona, va finalitzar cinc carrils bici que sumen un total de 7,2 nous quilòmetres, entre ells, la primera fase del carrer Ganduxer de 1,82 km. Es tracta d’un carril bici unidireccional, un eix vertical que facilita la connexió de l’avinguda Diagonal amb el passeig de la Bonanova en un itinerari de pujada mar-muntanya. A més, s’ha aprofitat la implantació del carril bici per impulsar la semaforització del tram final del carrer Ganduxer, atenent una reivindicació històrica dels veïns de la zona.

Durant el darrer trimestre del 2017 també han finalitzat les obres del carril bici del carrer Dr. Fleming. A banda, continuen les obres del carrer Pau Casals amb el carrer Bori Fontestà.

Aquest 2018, s’iniciarà l’execució dels carrils bicis que han de connectar l’av. Gran Via de Carles III amb pl. Lesseps, així com la segona fase dels carrers Madrazo i Ganduxer.

La segona fase d’implantació del carril bici al carrer Ganduxer, que es duu a terme entre la plaça de Sant Gregori Taumaturg i l’avinguda Diagonal comporta l’adaptació de semàfors i noves canalitzacions, la delimitació de l’espai del carril bici, treballs de pintura, la col·locació dels separadors del carril bici i la senyalització vertical i horitzontal. Es preveu que aquestes obres finalitzin al març.

El Govern municipal preveu que a finals del 2018 estaran acabats i la ciutat sumarà 233 quilòmetres d’infraestructura ciclista. L’Ajuntament de Barcelona ha invertit més de 7ME en la construcció de carrils bici i la previsió és arribar als 32,5ME. La implantació de la xarxa ciclista respon a dos objectius, per una banda, facilitar bones condicions per desplaçar-se en bicicleta i per l’altra, reduir la conflictivitat entre ciclistes i vianants.