El procés de participació per l’elaboració del nou Pla Residu Zero de la ciutat a punt de finalitzar

16/09/2021 - 11:12

Participació. El nou Pla Residu Zero marcarà la planificació estratègica de la ciutat en matèria de prevenció i gestió de residus per als pròxims anys.

El procés es va iniciar el passat mes de juny amb diferents grups de treball, i el proper dilluns 27 de setembre es durà a terme una sessió oberta a la ciutadania en la qual s'exposaran les principals línies estratègiques i objectius del Pla, i es consultaran aspectes de determinades actuacions d'implicació ciutadana incloses en la planificació.

El passat mes de juny, l’Ajuntament va iniciar el procés amb diferents grups de treball.

Aquest nou Pla marcarà la planificació estratègica de la ciutat en matèria de prevenció i gestió de residus per als pròxims anys, tot definint les principals línies estratègiques d’actuació, els objectius quantitatius i qualitatius en matèria de prevenció i gestió de residus, i les actuacions necessàries per assolir-los.

El Pla inclourà actuacions de prevenció (inclosa la reutilització) i preparació per a la reutilització, de millora de la recollida selectiva, de normativa i fiscalitat, de governança i de neteja de l’espai públic.

Es tractarà d’un Pla innovador i ambiciós, que pretén integrar el que havia estat fins ara la planificació de residus, el Pla de Prevenció de Residus de Barcelona 2012-2020 amb l’Estratègia Residu Zero aprovada com a mesura de govern per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016.

Ara, l’Ajuntament de Barcelona es troba en la fase final del procés de redacció del Pla de Residu Zero de Barcelona 2021-2026 i us convidem a participar en una sessió oberta a la ciutadania en la qual s’exposaran les principals línies estratègiques i objectius del Pla i es consultaran aspectes de determinades actuacions d’implicació ciutadana incloses en la planificació.

La sessió tindrà lloc el dilluns dia 27 de setembre a les 18 h. en format virtual. Els inscrits a la sessió rebran l’enllaç d’accés uns dies abans.

Inscripcions