En moments de màxima calor, l’equip de cuidadores i cuidadors renova amb més freqüència l’aigua dels abeuradors perquè estigui fresca i, si cal, posen més abeuradors a disposició dels animals. A més s’intensifica la neteja i renovació de l’aigua de les zones de bany que tenen algunes espècies a les seves instal·lacions. I fan l’equivalent amb els fangars, que juguen un paper important en la regulació tèrmica d’animals com els facoquers i les elefantes.
Només en casos excepcionals, com el de la parella de pandes vermells, s’activen aspersors d’aigua per refrescar el seu espai. I el mateix es fa a les instal·lacions de les elefantes, el bisó, el búfal nan i el cérvol del pare David. En tots aquests casos, amb l’ús de mànegues.
En general, quan les temperatures són altes, es garanteix que els animals puguin accedir sempre als aixoplucs o les zones interiors de les seves instal·lacions, mantenint les comportes obertes en tot moment.
L’alimentació també es té molt en compte en els mesos de calor. A banda de tenir cura de la hidratació adequada dels animals, es preparen gelats adaptats a la dieta de cada espècie amb una base de gel i que contenen peix, marisc, fruita, verdura, sucs o brou.