Els Bombers es preparen per a la prevenció d’incendis forestals a Collserola

21/05/2020 - 10:24

Collserola. S’obre el parc de Bombers de Vallvidrera per proporcionar una ràpida resposta en cas de necessitat.

S’obre el parc de Bombers de Vallvidrera per proporcionar una ràpida resposta en cas de necessitat.

Arriben els mesos de més calor i amb la pujada de temperatures, les actuacions preventives als espais públics, en especial aquells de més risc com ara el Parc Natural de la Serra de Collserola, han d’incrementar-se. Per aquest motiu, el cos de Bombers ha començat a preparar-se per qualsevol eventualitat que pugui requerir d’una actuació d’emergència.

El cos de seguretat està revisant els camins i accessos al parc, així com l’estat dels hidrants, d’una manera exhaustiva. Els Bombers de Barcelona, que compten amb sis parcs oberts a la ciutat durant tot l’any, han obert també, com és habitual a la temporada d’estiu, el parc de Vallvidrera. D’aquesta manera, es podria reaccionar ràpidament en cas que es donés una urgència.

El Parc Natural de la Serra de Collserola té una superfície verda de més de 8.000 hectàrees i inclou part dels termes municipals de vuit poblacions, a més de Barcelona, que en té 1.795 repartides entre els districtes de les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Horta – Guinardó i Nou Barris. Per fer mes fàcil la tasca d’aquells que cuiden de la ciutadania i de la natura, es recomana prendre les màximes precaucions al Parc Natural, tant pel que fa a les mesures de sentit comú per no posar en risc les zones frondoses com pel que fa a la normativa i els consells a seguir durant la fase actual de desconfinament.

Recordeu que en cas d’emergència cal trucar al 112. Els Bombers recorden que els ciutadans no s’han d’enfrontar mai a un incendi, ja que aquesta tasca correspon als cossos que estan preparats per fer-ho.

Més informació al web i el Twitter de Bombers de Barcelona, @BCN_Bombers.