Jordi Llorach i l’INOUT Hostel Barcelona reben les Medalles d’honor de la ciutat

27/11/2019 - 13:32

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit al Saló de Cent l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor de Barcelona 2019. Per part del Districte de Sarrià - Sant Gervasi , els guardonats són Jordi Llorach i l’INOUT Hostel Barcelona.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit al Saló de Cent l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor de Barcelona 2019. Per part del Districte de Sarrià - Sant Gervasi , els guardonats són Jordi Llorach i l’INOUT Hostel Barcelona.

El Plenari del Consell Municipal, en sessió del dia 3 de maig de 2019, va acordar atorgar la Medalla d’Honor 2019 de Barcelona a les ciutadanes, ciutadans i entitats que proposa el Plenari del Consell Municipal i els respectius Consells de Districte, com a mereixedors d’aquest guardó per la seva contribució al foment de la participació i al desenvolupament dels valors cívics a la nostra ciutat. A l’acte també hi ha intervingut el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

En el decurs de l’acte, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut referir-se a la commemoració, ahir en el mateix Saló de Cent, del 25N, el mateix dia que es produïa la 52a víctima per violència masclista a l’Estat espanyol. “No ho podem normalitzar”, ha dit l’alcaldessa. En referència a la celebració del lliurament de les medalles, Colau l’ha qualificat com una “celebració del compromís” i ha  reivindicat que les institucions han d’estar a l’alçada per resoldre els problemes de la gent.  L’alcaldessa ha expressat el seu desig que “aquestes medalles ens comprometin com la ciutat que volem ser, perquè no som complaents, som una ciutat que vol ser millor”.

Amb les medalles d’honor de Barcelona, l’Ajuntament reconeix els veïns i veïnes i les entitats de la ciutat que fomenten la consciència ciutadana, la convivència i els valors cívics a través de la tasca professional o associativa en l’àmbit de la participació, el voluntariat, l’associacionisme, l’esport o la cultura.

Jordi Llorach i l’INOUT Hostel Barcelona guardonats

Cada any s’atorguen 25 medalles, 5 a proposta del Ple i les altres 20 a proposta dels districtes. Les medalles reconeixen la tasca d’entitats i persones que es dediquen a l’acció comunitària i la participació ciutadana, a la defensa dels drets i la dignitat de les persones, a l’acció veïnal compromesa amb la millora dels barris de la ciutat i a la cultura, el lleure o l’esport.

Les persones guardonades a proposta del Districte de Sarrià – Sant Gervasi són Jordi Llorach,  per la seva tasca associativa lligada a la millora de les condicions de vida del barri de Sant Gervasi- Galvany, la millora de l’espai públic i de col·laboració amb el districte, i l’INOUT Hostel Barcelona, situat al Parc Natural del Collserola per la seva tasca integradora i social d’inserció laboral de persones amb capacitats diverses i pel seu compromís amb l’entorn i la sostenibilitat.

Medalles d’honor de Barcelona del 2019

Les persones guardonades a proposta del Ple són:

Sílvia Munt i Quevedo, per la seva trajectòria destacada com a actriu de teatre, cinema i televisió i directora de cinema.

Lola de la Fuente, per la seva tasca com a directora general de l’Associació Esclat, dedicada a l’atenció i els serveis a persones amb discapacitat psíquica i les seves famílies.

Carme Trilla i Bellart, pel seu compromís amb el dret a l’habitatge.

Joaquín Calvo Jaques (a títol pòstum), per la seva rellevància ciutadana i el foment de l’esport i la cultura.

Joan Balañach Lloret (a títol pòstum), com a referent en temes d’habitatge, espai públic i turisme en l’àmbit de l’associacionisme veïnal.

Enguany destaquen tres propostes de medalla a títol pòstum: Joaquín Calvo Jaques, que va ser president d’honor del Reial Club de Polo de Barcelona, president del Cercle del Liceu i membre del Consell de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat reconegut per la seva rellevància ciutadana i el foment de l’esport i la cultura. També es reconeix Joan Balañach Lloret, membre de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família, vicepresident segon de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona i vicepresident del Consell de Turisme i Ciutat, com a referent en temes d’habitatge, espai públic i turisme en l’àmbit de l’associacionisme veïnal. I, finalment, es reconeix Ramon Calabuch, Monchoel rei del bolero de Gràcia, que ja forma part de la memòria sonora de molts veïns i veïnes de la ciutat, per la seva carrera artística.