Tothom qui faci un donatiu podrà assistir dissabte 3 de juliol, d’11 a 13 h, a la seu d’Aspasim a Vallvidrera per recollir un regal carregat de somriures, visitar les instal·lacions de la bugaderia i gaudir d’una classe dirigida al parc biosaludable.
Totes les activitats es realitzaran seguint les mesures de prevenció i seguretat de la covid-19.
Tres nous projectes
El repte de les donacions consisteix a fer realitat tres nous projectes que tenen per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones a les quals atén la fundació.
‘Arreglem el terra de la llar Xinxeta’
El pis on hi viuen els més petits de la Fundació Aspasim necessita canviar el parquet. Després de 25 anys de convivència d’11 infants d’entre 5 mesos i 10 anys i les persones que els cuiden el parquet del menjador i les habitacions s’ha aixecat i cal renovar-lo. Posarem un terra de parquet sintètic resistent color fusta, òptim per la vida dels infants que hi viuen.
‘Creem el CET La Bugaderia d’Aspasim’
Volem constituir un Centre Especial de Treball (CET), una empresa social que donarà feina a persones amb discapacitat intel·lectual greu. Després de 4 anys de funcionament de la bugaderia com a taller ocupacional tenim l’experiència necessària per convertir-la en una empresa. Cal invertir en maquinària, personal i burocràcia per a legalitzar-lo com a CET.
‘Instal·lem un parc biosaludable comunitari a Vallvidrera’
El pati de la Fundació Aspasim s’obre al barri de Vallvidrera amb la instal·lació d’aparells de gimnàstica a l’aire lliure. Un projecte de promoció de la salut i la cohesió social a través de l’esport. S’adequarà el terreny i s’hi instal·laran cinc màquines amb especials mesures de fixació per garantir-ne la seguretat de tothom qui en faci ús.
Una mica d’història
La Fundació Aspasim fa 83 anys que acompanya persones amb discapacitat intel·lectual greu per potenciar-ne la seva autonomia. La pandèmia ha estat un sotrac històric, que no ha minvat però l’alegria per la vida que cada dia es pretén transmetre des de la fundació.
La Generalitat de Catalunya va atorgar l’any 2006 el Premi Nacional d’Educació i el 2015 la Creu de Sant Jordi per les tasques educatives i integradores que porta a terme la Fundació Aspasim.
L’any 2019 en el marc dels 80 anys de la Fundació Aspasim, gràcies a l’aportació de més de 300 mecenes i l’art de la mestra gegantera Dolors Sans va néixer en Normag, el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya que va donar lloc a la colla gegantera de la Fundació Aspasim. La colla gegantera la formen una vintena de persones amb discapacitat, i està dinamitzada per l’Associació Oratge i integrada dins la Colla Gegantera de Sarrià.