La Setmana Europea de la Mobilitat arriba a Sarrià – Sant Gervasi

17/09/2019 - 14:03

Mobilitat. A Sarrià – Sant Gervasi podràs participar a diverses activitats a diferents espais del 18 al 21 de setembre.

Aquesta setmana se celebra la Setmana Europea de la mobilitat i a la ciutat s’organitzen desenes d’activitats per commemorar-lo.

A Sarrià – Sant Gervasi podràs participar a diverses activitats a diferents espais. Per començar, l’Aula Ambiental del Centre Cívic Vil·la Urània organitza el dimecres, 18 de setembre, de 17.30 a 20 h la ruta ‘Batecs dels barris’ que endinsarà als participants en la història i els paisatges sonors del barri de la Vila de Gràcia, per conèixer la difícil tasca de gestionar la contaminació acústica en els entorns urbans, aprendre a interpretar el mapa estratègic del soroll i a identificar el valor subjectiu dels sons i els sorolls aprenent a fer servir el sonòmetre i l’escala de mesura que utilitza.

Dijous, 19 de setembre, de 17.30 a 19 h, la mateixa Aula Ambiental ha preparat un taller de reparació de bicicletes en el qual s’ensenyarà com allargar la vida de bicicletes i la comoditat del seu ús, tot aprenent quins son els punts principals i les tècniques de manteniment dels frens, eixos i canvis. També s’aprendran tècniques per recuperar l’alineació de les llantes, la fixació de pedals i del manillar, així com a reparar una punxada.

El dia 20 se celebra el Parking Day que anima a la participació, a fer volar la imaginació i experimentar amb una creació temporal. D’aquesta manera, es pretén que entitats, associacions i ciutadania en general puguin idear un altre model de ciutat, feta i pensada amb i per a les persones. Posar així el seu gra de sorra a la ciutat a la qual els hi agradaria viure, envoltats per un clima festiu i reivindicatiu.

A Sarrià – Sant Gervasi, s’hi organitzen cinc activitats:

  • De 9 a 21 h. La Casa surt al carrer!: Reivindiquem l’espai públic ocupat pels cotxes a través d’activitats lúdiques i culturals del barri. Organitza Centre Cívic Casa Orlandai a Via Augusta 315.
  • De 9 a 21 h. Mou-te pel medi ambient: Promoció de l’ús de patinet elèctric, les rutes saludables per arribar a peu fins al club, el desplaçament amb cotxe compartit i càlcul de la petjada de CO2 en la mobilitat de les persones. Organitza CEM Can Caralleu.
  • De 9 a 14 h. Rodes Verdes: La natura a la vora de tothom. Elements que posarem: palets de fusta, cordills de macramé (per fer activitats), ampolles de 5 litres d’aigua reciclades amb pedres/sorra perquè ens serveixi per fer pes i aguantar un mural de flors i al mateix temps posar a dins herbes aromàtiques, grans de cafè, plantes, cadires de rodes decorades, etc. Organitza Auxilia a Via Augusta 356.
  • De 9 a 17 h. Àrea verda: La plaça per transport escolar que hi ha al davant de l’entrada de l’escola Orlandai, Avinguda de J.V. Foix 61, s´omplirà de flors i plantes que van portant els nens i nenes. Al llarg del dia els diferents grups des de P3 fins a 6è aniran a visitar-la i es farà un treball de sensibilització per iniciar un projecte d´escola: Orlandai verd.
  • De 9 a 14 h. Stand CitieS-Health sobre contaminació atmosfèrica i salut: Farem una instal·lació on lliurarem unes 50 plantes (maduixes) en cada lloc. Les plantes han de portar un tag / etiqueta per accedir al web del pilot del projecte Cities-Health Barcelona. Lliurarem fulletons informatius sobre el pilot Cities-Health Barcelona. També necessitarem una taula plegable de mida aproximat 70x70cm i una pissarra de suro de peu on els participants interactuïn. Organitza ISGlobal al carrer Major de Sarrià 108.

A causa de la previsió de pluges, la Segona Volta Ciclista a Sarrià, que havia de tenir lloc dissabte, 21 de setembre, resta anul·lada fins a nou avís de data.