Les científiques invisibilitzades

22/07/2019 - 11:05

Dones i feminismes. A través del conte “L'Heura i el misteri del llibre en blanc” podem conèixer diferents científiques que al llarg de la història han fet descobriments i aportacions molt importants però que ningú les coneix perquè no se n’ha parlat.

El conte “L'Heura i el misteri del llibre en blanc” recull importants descobriments i avenços tecnològics fets per dones.

Quantes dones científiques coneixes? Saps qui era la Margarida Comas? I la Mileva Maric? Saps qui va fer possible que avui tinguem wifi?

Si fem una mirada al món científic, històric i actual, i a les persones que el protagonitzen, en el nostre imaginari només hi apareixen noms d’homes. Per què no coneixem dones científiques? No n’hi ha hagut? No n’hi ha?

A través de l’Heura, la protagonista del conte que us presentem, podem conèixer diferents científiques que al llarg de la història han fet descobriments i aportacions molt importants però que ningú les coneix perquè no se n’ha parlat. I descobrirem els motius pels quals no les coneixem. A més, al final del conte hi trobarem un experiment científic perquè les nenes i els nens el puguin posar a la pràctica i d’aquesta manera fomentar el seu interès científic.

Es tracta d’un conte de sensibilització realitzat per Trama i Luciferases, amb la col•laboració de la Direcció de Feminismes i LGTBI.

Podeu llegir i descarregar-vos el conte en aquest enllaç