‘Les meves ajudes’, una nova eina per conèixer les prestacions socials

13/01/2021 - 13:03

Serveis socials. Un simulador que permet conèixer un llistat d’ajudes socials a les quals totes les persones poden optar, tant de l’Ajuntament de Barcelona, com de la Generalitat de Catalunya i en l’àmbit estatal.

Un simulador que permet conèixer un llistat d’ajudes socials a les quals totes les persones poden optar, tant de l’Ajuntament de Barcelona, com de la Generalitat de Catalunya i en l’àmbit estatal.

La pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona ha incorporat ‘Les meves ajudes’, una nova eina pública disponible per a tota la ciutadania, que indica quines ajudes i prestacions socials es poden sol·licitar, una estimació de l’import, i també enllaça amb els tràmits que cal seguir per demanar-les.

Per començar a utilitzar el simulador es formulen una sèrie de preguntes personals i també sobre els membres de la llar, que són necessàries per conèixer les ajudes a les quals es pot optar.

El simulador ‘Les meves ajudes’ és un servei amb l’esperit d’apoderament de la ciutadania per reduir el problema de no accés a les prestacions existents. A més d’augmentar la transparència al voltant de les ajudes públiques, aquesta eina facilita les consultes a les subvencions a què es poden optar fàcilment des de casa.

Dins de ‘Les meves ajudes’ hi ha un llistat d’ajudes socials com els ajuts de menjadors escolars; prestacions econòmiques d’urgència davant la pèrdua de l’habitatge per desnonament; un ajut econòmic destinat a incrementar les oportunitats d’inserció laboral; la Targeta Rosa o ajuts per la Renda garantida de ciutadania.