L’esport femení, protagonista d’aquest Sant Jordi

21/04/2021 - 10:12

Aquest Sant Jordi us proposem una llista de llibres sobre dones i esport per seguir gaudint de la literatura.

La diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, és una de les festivitats més boniques i importants que se celebren al llarg de l’any a la ciutat de Barcelona. Aquest any, malgrat la situació de pandèmia actual, no volem deixar d’omplir un dia tan especial d’amor i cultura, representats amb el llibre i la rosa.

Per aquest motiu, si encara no sabeu quin llibre regalar o voleu conèixer alguna proposta de literatura, us volem presentar una sèrie de llibres sobre esport femení per gaudir de la literatura.

Proposta de llibres esportius femenins per aquest Sant Jordi 2021

NO LAS LLAMES CHICAS, LLÁMALAS FUTBOLISTAS
Autora: Danae Boronat
Editorial: Libros Cúpula
Sinopsis: Aquest llibre intenta explicar què significa ser dona i futbolista en el 2021 i quin és el camí a seguir per arribar fins aquí. A més, tracta diferents temes com la dignificació de l’ofici i la discriminació actual vers les dones.

 

ONE LIFE. LA BIOGRAFÍA DE LA MEJOR FUTBOLISTA DEL MUNDO

Autora: Megan Rapinoe i Emma Brockes
Editorial: Libros Cúpula
Sinopsis: Al llibre, la jugadora Rapinoe reflexiona sobre les seves eleccions, victòries i fracassos. S’embarca en un debat reflexiu i sincer sobre el seu viatge personal cap a la justícia social. Entre d’altres, utilitza aquesta plataforma per defensar la igualtat en el matrimoni.

 

¡LAS CHICAS JUGAMOS A TODO!
Autora: Natalia Arroyo i Elisa Sanjuan
Editorial: Larousse
Sinopsis: Aquest llibre deixa clar, perquè ningú tingui dubtes, que no hi ha esports per a nens i esports per a nenes. Tots podem jugar a tot, gaudir de la disciplina esportiva que més ens agradi i lluitar per aconseguir els nostres objectius.

 

PUEDO PORQUE PIENSO QUE PUEDO. EL SECRETO DE UNA CAMPEONA
Autora: Carolina Marin
Editorial: Harper Coliins
Sinopsis: El llibre tracta sobre l’esforç i el treball que s’ha de dur a terme per ser cada dia millor i aconseguir l’èxit esportiu. A més, posa en valor el millor mètode per aconseguir els objectius, que és creure en una mateixa a través de la feina i el sacrifici.

 

YO, ALFONSINA
Autor: Joan Negrescolor
Editorial: Thule Ediciones
Sinopsis: Alfonsina Strada des de nena sentia passió per anar amb bicicleta, tant que es va fer ciclista. Va haver de marxar de casa, va haver de vestir-se com un noi i lluitar contra les convencions socials per competir, però va aconseguir ser la primera dona ciclista a participar al Giro d’Itàlia (1924). Coneguda com la “reina del pedal”, avui és un símbol de lluita i resistència.

 

MUJERES EN EL DEPORTE
Autora: Rachel Ignotofsky
Editorial: Nórdica
Sinopsis: Mujeres en el deporte és un llibre inspirador que il·lustra els èxits i històries de cinquanta destacades esportistes des de la dècada de 1800 fins a l’actualitat, incloent dones que han estat pioneres en el seu esport, olímpiques i batedores de rècords en més de quaranta disciplines esportives.

 

CORRER EN FEMENINO
Autora: Alexandra Heminsley
Editorial: Books4pocket
Sinopsis: El running s’està estenent cada vegada més com l’activitat esportiva preferida de moltes dones. Aquest és el primer llibre del mercat dirigit especialment a elles, tractant problemàtiques, experiències i obstacles específics de les dones relacionades amb l’atletisme.