Nova edició del Programa Sarrià - Sant Gervasi per la Justícia Global

10/10/2023 - 12:47

Fins al 16 de desembre es desenvolupa un programa dissenyat amb el grup d'entitats de Justícia Global del districte, i amb la col·laboració d'altres associacions i col·lectius. Hi reflexionem a través d'exposicions, taules rodones, teatre, tallers, poema-fòrum i biblioteca de sabers.

El programa Sarrià – Sant Gervasi per la Justícia Global té el propòsit de sensibilitzar el veïnat del districte sobre la Justícia Global, tot fomentant la consciència crítica sobre les causes que generen vulneracions de drets humans, discriminacions i desigualtats des d’una visió global-local per tal de contribuir a actituds compromeses, respectuoses i corresponsables amb accions transformadores.

Enguany el programa se centra a visibilitzar:

  • les causes de les migracions i les dificultats que viuen les persones migrades i refugiades, des d’un enfocament d’interculturalitat crítica,
  • la cooperació internacional com un instrument per a la Justícia Global on les dimensions global i local hi són presents i es connecten
  • i les tasques i accions sensibilitzadores de les entitats que treballen al Districte en diferents temàtiques de l’Educació per a la Justícia Global.

Les activitats del programa s’han dissenyat seguint un procés participatiu amb el grup d’entitats de Justícia Global del districte, que està format per: CAT SYA (Burkina Faso), Centre i Teatre de Sarrià, Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR), DIYITÉ (Haití), Fundació Guné, Fundació Putxet, Nexes Interculturals i Plataforma Sarrià – Sant Gervasi Refugi.

També hi col·laboren: Associació Cultural Casa Orlandai, AHEAD Associació d’Educadors en Drets Humans, Ecos de Mali, Espai de Creació de Can Rectoret, Fronteres Invisibles i Más Retina.

Diumenge, 22 d’octubre, de 10.30 a 14.30 h, se celebra la jornada inaugural als jardins de Can Ferrer. La resta del programa es desenvoluparà els mesos de novembre i desembre.

Consulteu la programació completa del Programa Sarrià – Sant Gervasi per la Justícia Global 2023.

**Actualitzacions del programa**

  • L’exposició BCN-DH Festival de Fotografia sobre Drets Humans i Justícia Global de Barcelona començarà el 6 de desembre, i no el 10 de novembre com indica el programa adjunt.
  • Les dues primeres taules rodones ‘Tres mons per conèixer: Burkina Faso, Haití i Malí’ són el dimecres, 29 de novembre, a les 12.00 i a les 16.30 h (el programa diu dijous per una errada).