Bateig del primer gegant amb discapacitat de Catalunya

10/09/2019 - 12:24

Diumenge 15 de setembre a les 18.30h al pati Manning de Barcelona (carrer Montalegre, 7), en el marc de la mostra de gegants de La Mercè, tindrà lloc el bateig d'en Normag.

Diumenge 15 de setembre a les 18.30h al pati Manning de Barcelona (carrer Montalegre, 7), en el marc de la mostra de gegants de La Mercè, tindrà lloc el bateig d'en Normag.

La Fundació Aspasim ha promogut la construcció del primer gegant amb discapacitat de Catalunya, finançat gràcies a l’aportació de més de 250 mecenes, amb voluntat de normalitzar i posar en valor la discapacitat intel·lectual en la imatgeria festiva catalana.

La construcció del gegant s’ha fet amb materials ultralleugers i amb un disseny adaptat per tal que el puguin portar persones amb discapacitat intel·lectual i/o física, promovent així la creació d’una colla gegantera inclusiva, vinculada a la Colla Gegantera de Sarrià. La figura ha estat creada per la constructora Dolors Sans, qui ja havia creat la Frida de Tarragona, l’Ocellaire de l’Eixample i el Martí de Premià de Mar, els altres gegants adaptats de Catalunya.

Aquest tres gegants i gegantes adaptats seran els padrins i padrines d’en Normag, en l’acte de bateig que se celebrarà diumenge 15 de setembre. En serà també padrina la Joana de Sarrià, companya de colla d’en Normag. Per la seva banda, el capgròs Mosèn Filomeno del Raval conduirà la cerimònia.

En Normag tindrà el seu espai a la Seu del districte de Sarrià – Sant Gervasi, on estarà exposat quan no tingui actuacions.

El gegant ha tingut el suport de la Coordinadora de Geganters de Barcelona, la Colla Gegantera de Sarrià, l’Ajuntament de Barcelona des del districte Sarrià – Sant Gervasi i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.