Què es pot fer al Parc Natural de la Serra de Collserola durant la fase 2?

08/06/2020 - 13:29

Parcs naturals. L’entrada a la fase 2 suposa que es pot practicar esport als espais naturals i les zones verdes, tant si s’és federat com si no, però respectant distàncies i a la regió sanitària del domicili habitual.

L’entrada a la fase 2 suposa que es pot practicar esport als espais naturals i les zones verdes, tant si s’és federat com si no, però respectant distàncies i a la regió sanitària del domicili habitual.

Amb aquest avenç, que és un èxit de tots els ciutadans que han respectat les primeres fases del confinament i han ajudat a combatre la covid-19,  el Parc Natural de la Serra Collserola, en tant que un dels espais naturals més atractius de la ciutat, es converteix en un paratge privilegiat per gaudir-lo amb totes les precaucions d’aquesta nova fase. Tot i així, cal respectar els possibles tancaments d’espais que, per raons de seguretat, duguin a terme les autoritats locals.

Amb Barcelona a la fase 2, l’únic límit horari per passejar, fer esport i sortir amb infants és la franja destinada als més grans de 70 anys (de 10 a 12 h i de 19 a 20 h). A més, poden sortir a passejar més d’un adult amb nens. El passeig amb gossos s’ha de realitzar a prop del domicili de residència i es pot anar amb el grup familiar.

Quant als ciclistes, hauran de circular per les vies i camins permesos i respectar en tot moment les persones que hi van caminant.

Les activitats de turisme actiu i natura en grups de fins a 20 persones queden restringides mitjançant cita prèvia, i els equipaments d’informació i les zones de pícnic continuen tancats. D’altra banda, al parc poden reobrir restaurants i allotjaments turístics que compleixin amb les mesures de seguretat adients.

Pel que fa a les normes de respecte i convivència habituals al parc, no solament relacionades amb les particularitats de les fases de desconfinament, és molt important tenir cura de no fer malbé la natura i sota cap concepte fer foc. El parc és una zona d’alt risc d’incendis, especialment durant els mesos de més calor, i qualsevol acte imprudent, per ben intencionat que sigui, pot desencadenar en una emergència lamentable.

Tampoc està permès acostar-se ni donar menjar als animals que poden trobar-s’hi com els porcs senglars. Cal tenir en compte que els senglars poden arribar a mostrar actituds molt agressives i resultar un perill per a les persones.

Més informació, a la Xarxa de Parcs Naturals