Sant Medir, dolç pregó!

14/02/2019 - 08:21

Sant Medir. El districte de Sarrià – Sant Gervasi té quatre colles, entre les quals la degana, l’Antiga de Sant Medir, que té la seva seu a Sant Gervasi - Galvany, fundada l’any 1861 per Isidre Figueres.

Dilluns, 4 de març, torna la festa més dolça de l’any amb les romeries de Sant Medir que omplen els carrers dels districtes de Sarrià- Sant Gervasi i de Gràcia de caramels, però dues setmanes abans té lloc el pregó de la dolça festa al districte de Gràcia. Diumenge, 17 de febrer, es llegirà el pregó a la plaça de la Vila del districte de Gràcia.

Les 23 colles de Gràcia desfilaran engalanades des de la plaça Trilla fins a la plaça de la Vila, on es farà la lectura del pregó a càrrec de Carlos Pablos, president de ” El Centre” que enguany celebren el 150è aniversari. No us ho perdeu!

Programació completa de la jornada:

Plaça Trilla
10.45 h – Concentració de la Federació i les 23 colles amb els seus abanderats.
11.00 h – Parlaments i lluïments.
11.30 h – Cercavila amb foc.

Plaça de la Vila de Gràcia

 A partir de les 11 h

Passejada a cavall per a tothom i activitats i tallers infantils per a totes les edats

( amb zona de jocs per a famílies amb infants de 0-3 anys )

Col·locació de les 23 banderes de les Colles i la bandera de la Federació al balcó del districte.

Cercavila amb foc

12.45 h – Pregó de Sant Medir des del balcó a càrrec de Carlos Pablos, president de ” El Centre” .

Podeu consultar el recorregut de la cercavila amb foc així com les recomanacions i precaucions a tenir en compte.

En l’edició de Sant Medir 2019  participaran 23 colles i la Federació de les colles de Sant Medir i la portadora de la bandera de la Federació li correspon en aquesta ocasió a la colla de la Parròquia de Sant Medir. Un altra bona notícia és la celebració del  50 aniversari de La Colla dels Amics, que és la Colla del Centre Moral, un de les entitats històriques de Gràcia que aquest any està celebrant el seu 150 Aniversari.

La tradició a Sarrià – Sant Gervasi

El districte de Sarrià – Sant Gervasi té quatre colles, entre les quals la degana, l’Antiga de Sant Medir, que té la seva seu a Sant Gervasi – Galvany, i que va ser fundada l’any 1861 per Isidre Figueres, un adroguer i cerer de la plaça de la Bonanova, i Bernardí Valls, caixer de l’Ajuntament de Sant Gervasi de Cassoles, aleshores municipi independent. Les altres tres colles actuals del districte són: la Humorística nascuda l’any 1912 i amb seu al Farró; la Nova de Sarrià, fundada el 1928 i amb seu al carrer Major de Sarrià; i la Jovenívola, del 1987 i amb seu a les Tres Torres.