Surt a licitació l'equipament de la plaça de Sarrià

07/12/2020 - 08:23

Nou equipament. L'Ajuntament ha obert el període de licitació del projecte del nou equipament de la plaça de Sarrià on hi haurà la biblioteca, noves dependències municipals i una sala polivalent.

L'Ajuntament ha obert el període de licitació del projecte del nou equipament de la plaça de Sarrià on hi haurà la biblioteca, noves dependències municipals i una sala polivalent.

La construcció del nou equipament és un dels projectes més destacats del Pla d’Actuació Municipal (PAM) i una de les prioritats de l’actual mandat municipal. El nou equipament s’ubicarà en la cantonada del passeig de la Bonanova amb la plaça de Sarrià, tindrà una superfície total de 5.300 metres quadrats i el seu pressupost serà d’uns 14 milions d’euros. Dins d’aquest import, també s’afegeix l’obertura i urbanització del carrer Menor de Sarrià. El termini de presentació d’ofertes  finalitzarà el 15 de gener de 2021.

El Districte de Sarrià – Sant Gervasi ha prioritzat la construcció d’aquest equipament, que es durà a terme amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona, ja que és un dels projectes clau en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) . A més, la creació d’una nova biblioteca al barri és d’una de les demandes dels ciutadans de Sarrià. En paraules del regidor del Districte, Albert Batlle: ‘La licitació d’aquest equipament és el primer pas per fer realitat una reivindicació veïnal de fa més de 20 anys. Teníem molt clar que aquesta biblioteca era una de les prioritats del mandat, un compromís amb els veïns i veïnes que s’havia de complir i ho hem fet realitat’. Batlle ha afegit: ‘Guanyem un equipament de més de 5 mil metres quadrats que no només acollirà la Biblioteca tan desitjada sinó que ens permetrà traslladar serveis del Districte amb els que millorarem l’atenció a les persones i també una sala polivalent’.

Nou equipament pel barri

L’edifici ocuparà en planta una superfície d’uns 1.000 metres quadrats i tindrà planta baixa, tres pisos i un terrat en part enjardinat, que serà accessible des del vestíbul principal, i que comptarà amb una part pavimentada disponible per activitats cíviques.

La biblioteca tindrà una àrea destinada a les famílies i infants, una amb ordinadors connectats a internet i wifi gratuït per als usuaris, i diferents espais pel públic adult i jove. Mentre que la sala polivalent oferirà un gran espai diàfan de gran alçada, versàtil i flexible, que disposarà d’una grada telescòpica, escenari desmuntable, cabines de control i equipament audiovisual. Aquest nou equipament esta cridat a convertir-se en un espai sociocultural de referència per a la ciutadania i les entitats del barri.

El carrer Menor de Sarrià, l’obertura i urbanització del qual formen part del mateix projecte, és un vial que ha d’unir el carrer Major i la plaça de Sarrià amb el carrer de la Mare de Déu de Núria i la Via Augusta. És tracta d’un carrer de vianants que consta al planejament, però que fins ara quedava dins l’anomenada torre Mitjans, una finca de titularitat privada. Un cop executada l’expropiació, el mes d’octubre de 2020, ja s’han dut a terme els treballs d’enderroc del mur perimetral de la finca i s’ha aixecat la nova delimitació. El carrer quedarà obert amb la finalització i posada en marxa del nou edifici.

Aquesta licitació estava previst que es publiques el passat mes de març, però va haver d’endarrerir-se a causa de la situació creada per la pandèmia de la covid-19.