Treballs de ressembra al Turó Park

22/03/2021 - 16:29

Ecologia Urbana. Les tasques de ressembra ja han començat i es tancaran les zones tractades uns mesos per tal que la gespa arreli correctament.

Les tasques de ressembra ja han començat i es tancaran les zones tractades uns mesos per tal que la gespa arreli correctament.

L’objectiu de les actuacions a diversos parterres del Turó Park és la millora de zones que han estat sotmeses a una forta pressió ciutadana i a uns usos molt intensius per part del veïnat. Durant el confinament municipal i comarcal i la situació de crisi sanitària de la covid-19 ha fet que els parcs i jardins hagin estat uns dels principals espais de gaudi i contacte amb la natura a la ciutat.

Les tasques de sembra duraran unes setmanes però, per tal que la gespa arreli i es desenvolupi correctament li caldran uns mesos. Per tant es preveu tancar els espais tractats i obrir-los al final del mes de juny.

Les gespes dels parcs de la ciutat de Barcelona són elements molt sensibles ja que es tracta d’espais petits, situats en espais amb una alta densitat d’activitats en una ciutat com Barcelona que ja és una ciutat densa pròpiament i on la climatologia seca no afavoreix el desenvolupament d’aquest tipus d’espais.

Per aquest motiu, requereixen un grau de manteniment molt elevat i el fet de ser trepitjades i utilitzades de manera intensiva fa que es degradin molt ràpidament. És per això, que cal que es replantin de manera periòdica.