Per contraure un matrimoni civil, l’autoritat competent a l’Ajuntament de Barcelona és l’alcalde o alcaldessa, que, al mateix temps, delega aquesta funció en els regidors i les regidores.

La cerimònia té lloc a la seu del Districte, plaça del Consell de la Vila, 7, a la Sala de Plens, que té un aforament per a setanta persones i que està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. El temps aproximat de la cerimònia és de quinze a trenta minuts.

Quins dies es fan els casaments?

Els casaments es fan un dia al mes, el divendres de les 17.00 hores a les 19.00 hores, excepte el mes d'agost, que no se'n fan.

Hi ha una previsió de dates que podeu mirar en aquest calendari només a l'efecte de consulta.

En primer lloc, cal iniciar l’expedient de matrimoni civil. Aquest document s’expedeix únicament al Registre Civil de la ciutat on està empadronat un o els dos membres de la parella.

En segon lloc, heu de sol·licitar la data de celebració del casament civil. Els tràmits es poden fer per internet, i també presencialment, amb cita prèvia, a les oficines d'atenció ciutadana.

En breu, rebreu la resposta de la disponibilitat, segons el calendari de reserves del Districte. Per poder fer la reserva, es imprescindible que presenteu tota la documentació sol·licitada.

Un cop fet el tràmit, ens posarem en contacte amb vosaltres per concretar dia i hora per a una reunió/entrevista per telèfon o correu electrònic, i us facilitarem més informació de l’organització de la cerimònia.

El Districte no disposa de servei de fotografia o vídeo.

Si els contraents volen aquest servei, hauran de gestionar-lo i assumir-ne el cost.

La Sala de Plens conserva l’estructura i molts dels elements originals de quan Sarrià era una vila, com ara el moble vitrina amb atributs d’antics alcaldes i regidors de Sarrià, o el cadirat de la taula amb l’escut de Sarrià, tallat en fusta,  obra de l’ebenista sarrianenc Francesc Rambla Teixidor. Presideix la sala un retrat de la reina regent Maria Cristina d’Habsburg i el seu fill, Alfons XIII, obra del pintor sarrianenc Marià Suñé.

Durant la cerimònia, només està permès l'estacionament del cotxe dels nuvis a la porta de la seu del Districte.

Per a la resta de convidats, recomanem que us informeu sobre els aparcaments i el transport públic existent a la zona.

La sala està dotada amb equips de megafonia i de reproducció de música de lliure ús per part de la parella contraent (sense cost).

El Districte disposa de diferents peces musicals preestablertes. En cas que els contraents vulguin alguna música concreta, hauran de fer-la arribar en format MP3 en un llapis USB la setmana abans del dia del casament.