Biblioteca del Centre de Formació del Laberint

La Biblioteca ubicada a les dependències del Centre de Formació del Laberint, també és anomenada Biblioteca de Parcs i Jardins, és d’accés obert a tothom i la seva especialització és la jardineria i el paisatgisme.

Té la missió principal de donar suport al desenvolupament dels projectes propis dels diferents departaments de la Gerència adjunta d’Ecologia i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona i, sobretot, de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins; així com ser un centre de referència informatiu i divulgatiu per a la formació del personal investigador, docent, professional, alumnat i ciutadà interessats en aquesta temàtica. El fons també recull temes de botànica, disseny de jardins, flora i floricultura, arboricultura, parcs i jardins de Barcelona i el món, i altres matèries afins com l’ecologia, el medi ambient, la biodiversitat o l’horticultura.

El seu fons inicial té els orígens en el Servei Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona, creat l’any 1917, per a l’ús dels seus tècnics i empleats. La Biblioteca es traslladà l’any 2002 al Centre de Formació del Laberint, a l’edifici del Palau Desvalls del parc del Laberint d’Horta, que des del 1993 impartia cursos sobre jardineria, paisatgisme i horticultura.

Disposa d’una col·lecció de gairebé 4.300 volums i està subscrita a una trentena de revistes especialitzades. La Biblioteca recull la memòria de les activitats de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins al llarg dels anys. Cal destacar, també, la col·lecció especial sobre la vida i l’obra de Nicolau Maria Rubió i Tudurí, arquitecte, dissenyador de jardins i urbanista nomenat director de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Barcelona el 1917.

Ofereix un ampli ventall de serveis gratuïts com són: sala de consulta, préstec individual, circulació de revistes especialitzades (servei per als usuaris municipals), servei d’informació i referència sobre qualsevol aspecte relacionat amb la temàtica del centre i butlletí de novetats bibliogràfiques entre d’altres.

Els usuaris poden gaudir del fons documental de la Biblioteca a través de l’eina de descoberta  BCNexplor@ i poden consultar, mensualment, una selecció de les noves incorporacions a la col·lecció.