Biblioteca Funerària de Cementiris de Barcelona

És un fons especialitzat en temàtica funerària que es troba a l’espai destinat a la col·lecció de carrosses fúnebres del cementiri de Montjuïc. La biblioteca destaca per ser única a Espanya, pel que fa a l'especialització de materials, i la primera més important d’Europa.

La col·lecció bibliogràfica mostra rituals funeraris de diverses civilitzacions, des de la prehistòria fins a l’actualitat, en què destaquen els fons especialitzats en els ritus funeraris a l’antic Egipte.

Es va començar a configurar, ara fa trenta anys, impulsada pel Sr. Manel Hernández, arqueòleg i egiptòleg especialitzat en els rituals funeraris. Les publicacions que s’hi poden trobar són d’arreu del món, és per això que n’hi ha d’editades en català, castellà, gallec, anglès, francès, alemany, italià, portuguès, àrab, rus, suec i japonès.

La biblioteca complementa la col·lecció museística de les carrosses fúnebres de la ciutat de Barcelona que daten dels segles XIX i XX. Són objectes de gran valor patrimonial que es poden visitar els dimecres, els dissabtes i els diumenges, de 10.00 a 14.00 h.

El centre és d’accés lliure i s’adreça a tothom a qui interessi aquesta especialitat. Podeu consultar el fons els dimecres de 10.00 a 14.00 h., la resta de dies cal demanar cita prèvia trucant als telèfons 934 841 999 - 934 841 925 - 934 841 920, o bé per mitjà del SEDAC.

El fons documental de la biblioteca és consultable a través de l’eina de descoberta BCNexplor@. Si volem restringir la nostra cerca només al fons d’aquesta biblioteca, hem de triar l’opció “CBSA – Biblioteca Funerària Cementiris de Barcelona S.A " del menú lateral esquerre.

Biblioteca funerària
Enllaços relacionats: