Drets d'autor de les fotografies al BCNROC

D’acord amb la legislació vigent de propietat intel·lectual, per poder utilitzar les imatges cal que tingueu presents les diferents casuístiques:

  • Les fotografies que són de domini públic estan identificades amb la llicència Creative Commons CC-PD (Domini Públic), estan lliures de restriccions legals d’ús i podeu reutilitzar-les sense demanar autorització a l’autor, sempre que en reconegueu l’autoria i respecteu la integritat del document.
  • Les fotografies que són d'autoria municipal s'ofereixen, com a norma general, sense restriccions d'ús. Aquestes imatges tenen la llicència Creative Commons CC-BY. S'autoritza la reutilització per part de tercers, fins i tot fer-ne ús comercial fent constar sempre la font i l'autor.
  • Si hi esteu interessats, podeu baixar-les, reutilitzar-les i imprimir-les al vostre ordinador en una resolució mitjana. Si necessiteu les imatges en alta resolució, també podeu sol·licitar-les al SEDAC a través d'un formulari o per correu electrònic a bibliog@bcn.cat.
  • Quan les fotografies, protegides per drets d’autor, no són d’autoria de l’Ajuntament de Barcelona, tingueu present el següent:
  • Quan l’autor és el Centre de Recerca POLIS de la Universitat de Barcelona, l'ús d'aquestes imatges està sota la llicència Creative Commons que s'indica en cada document, generalment és CC-BY - No Comercial - Sense Obra Derivada (CC-BY-NC-ND). Podeu usar la imatge sense autorització explícita prèvia per part del titular dels drets, podeu difondre-la, distribuir-ne el contingut però sense finalitat comercial i sense poder generar documents o obres derivades del primer; en tots els casos sempre cal citar-ne la font i l’autor.
  • Quan l’obra està protegida per altres autors diferents de l’Ajuntament de Barcelona i CR-POLIS de la UB, si voleu fer qualsevol ús o obtenir còpies d'aquestes fotografies, més enllà de la còpia privada permesa per la llei de propietat intel·lectual, cal que us adreceu directament als propietaris dels drets per demanar-los permís.

L’Ajuntament de Barcelona no es fa responsable dels usos indeguts de les imatges publicades al repositori municipal BCNROC.

Per a qualsevol aclariment de les condicions d’ús de les fotografies, podeu enviar un correu a bcnroc@bcn.cat.