Normativa municipal

Norma. Portal Jurídic de Barcelona

És el web de l'Ajuntament de Barcelona que garanteix la consulta i la reutilització de la normativa i altres disposicions municipals de rellevància jurídica, i facilita el coneixement de la jurisprudència de la qual és part l'Ajuntament.

Conté tres tipus de continguts:

  • Normativa: inclou tota la normativa vigent produïda per l'Ajuntament de Barcelona, tant la que afecta a la ciutadania com la que és d'us intern municipal.
  • Jurisprudència: inclou les sentències dictades pels jutjats i tribunals en els procediments en què l’Ajuntament de Barcelona n’és part (ja sigui com demandat, demandant, acusació, etc.) amb posterioritat al juny del 2020. La base de dades està en constant actualització, si bé pot produir-se cert retard entre la data de la sentència i la seva publicació al Portal.
  • Dictàmens: inclou els dictàmens del Consell Tributari de l'Ajuntament de Barcelona.

Les disposicions s'actualitzen diàriament amb la normativa publicada als butlletins oficials. Les modificacions/afectacions s'apliquen, en la versió en català, en menys de 24 hores de la seva publicació, i en la versió en castellà en menys de 72 hores. Les normes es consoliden en un màxim de 72 hores des de la seva publicació.

La normativa municipal no vigent no inclosa a Norma. Portal Jurídic de Barcelona es pot consultar, en línia, a través del repositori municipal BCNROC i també en suport paper presencialment al SEDAC.

Repositori institucional BCNROC

A més de Norma.Portal Jurídic de Barcelona, es pot trobar, consultar i reutilitzar la normativa municipal, tant la vigent com la històrica, en el repositori institucional BCNROC organitzat per comunitats i col·leccions.