Publicar al BCNROC

Si ets un departament municipal que està elaborant documents destinats a difusió pública, d’acord amb el Decret d’Alcaldia de 23 de març de 2015, hauràs d’autopublicar el fitxer digital al BCNROC perquè pugui ser visible, consultat i reutilitzat per part de tothom a internet amb la llicència Creative Commons adequada.

Si els documents s’han de publicar també al web de Transparència o en altres canals municipals, com el web municipal, els hauràs d’introduir al BCNROC a fi que siguin visibles des d’aquests altres canals.

Et recomanem que per elaborar els documents digitals utilitzis formats d’estàndards oberts processables, de manera automatitzada, per facilitar l’accés permanent dels documents i per permetre'n la reutilització per part de tercers interessats. Pels documents textuals pots usar el PDF/A per garantir la reutilització automàtica i la preservació dels fitxers digitals a mitjà i llarg termini.

Com a norma general, el termini per dipositar els nous documents al BCNROC és, com a màxim, d’un mes a partir de la data de finalització. Pels documents fets en col·laboració d’editors externs, amb finalitat comercial, el termini estarà marcat pel període d’embargament acordat per les dues parts, que no ha de ser superior a cinc anys.

També, si ets personal municipal, pots enviar un document de la teva autoria que hàgis publicat a qualsevol llibre o revista, al marge de la teva activitat municipal, sempre que t'ho permeti el contracte signat amb l’editor. Si vols dipositar-lo, et recordem que has de conèixer, prèviament, les condicions en què has cedit el drets a l’editor. Moltes editorials permeten a l’autor la difusió de l’edició preliminar del document, coneguda com a preprint, però d'altres no ho permeten. Si no saps el que et permet fer l'editor, pots consultar la base de dades d’editors espanyols DULCINEA o la base de dades d’editors internacionals SHERPA-ROMEO  que t'informaran. Si tens qualsevol dubte o consulta, posa't en contacte amb el SEDAC.

Consulta les guies d’assistència als editors i les preguntes freqüents i, si tens qualsevol dubte respecte a l’autopublicació de documents al BCNROC, contacta'ns.