27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

SEDAC. Des del 1983, el SEDAC recopila, tracta i preserva els vídeos produïts per l’Ajuntament de Barcelona com a testimoni de la història corporativa.

Per celebrar l’efemèride, el SEDAC vol descobrir-vos  aquest fons, iniciat el 1983, en aquell moment com a Biblioteca General, i que al llarg dels anys s’ha anat indexant i tractant per evitar el deteriorament i pèrdua d’aquestes imatges amb el màxim respecte als drets de propietat intel·lectual.

El material audiovisual, com diu la UNESCO, és testimoni irreemplaçable de la història i dels fets corporatius i cal transmetre’l a les societats futures. És, a més, un reflex de la vida social i la cultura del moment.

Aquestes funcions, informativa i il·lustrativa, queden paleses en el vídeo que us convidem a veure Laboratori municipal: més de 100 anys vetllant per Barcelona. Aquesta joia documental sobre l’activitat i l’evolució d’aquest departament municipal es va incorporar al fons del SEDAC el 1995 i actualment la ciutadania en pot gaudir, de forma lliure i gratuïta, gràcies a la seva digitalització i tractament documental.